Van den Brom in onzekerheid na coronabesmettingen Vitesse: 'Dit is een lastige situatie'

© Orange Pictures
UTRECHT - De technische staf van Vitesse is flink uitgedund door een uitbraak van het coronavirus. Liefst acht leden uit de staf, onder wie hoofdtrainer Thomas Letsch, hebben positief getest op het virus. Zij zitten de komende periode in thuisquarantaine.
De ontwikkelingen in Arnhem hebben ook directe gevolgen in Utrecht, aangezien FC Utrecht maandag nog een oefenwedstrijd tegen Vitesse speelde. Trainer John van den Brom schrok wel even toen hij het nieuws hoorde: "Kijk het is altijd schrikken, of het nou Vitesse is of een andere clubs, maar dit is nou precies wat zou kunnen gaan gebeuren", de Amersfoorter is zelf nog in afwachting van de testuitslagen van zijn spelersgroep en technische staf.
John van den Brom: 'We wachten nog op onze testuitslagen'
"Het is voor ons best lastig met het oog op de wedstrijd van morgen. Je kan nog niet iets definitiefs doen. Normaal geef je de spelers een dag voor de wedstrijd de opstelling, je maakt je selectie. We hebben een grote groep, dus je moet ook jongens laten afvallen. Eigenlijk kan dat nu niet omdat je wij de resultaten nog niet binnen hebben gehad en dan schrik je wel omdat we tegen Vitesse hebben gespeeld." Van den Brom weet dus niet wie hij vrijdagavond tegen VVV daadwerkelijk ter beschikking heeft.

Geen zorgen

Echt angst voor besmettingen binnen zijn ploeg en staf heeft hij niet. "Eerlijk is eerlijk, we hebben gewoon goed de regels in acht genomen. Natuurlijk heb ik met die coach (Thomas Letsch) gesproken, maar wel op anderhalve meter en dan schijnt het geen probleem te zijn. Dus ik maak me geen zorgen, maar vervelend is het wel."