Vooruitblik derde divisie: DOVO jaagt op eerste zege, Sportlust hoopt op stunt

Tom Menting is nog geblesseerd
Tom Menting is nog geblesseerd © Orange Pictures
VEENENDAAL/WOERDEN - In de derde divisie A speelt DOVO zaterdag thuis tegen de amateurs van Ajax. Sportlust'46 gaat op bezoek bij titelfavoriet Sparta Nijkerk.

Niet onderin hangen

DOVO hing vorig seizoen het hele jaar onderin de derde divisie. Dat willen de Veenendalers deze jaargang voorkomen. Dan moet er in de derde speelronde eindelijk wel een keer gewonnen worden, want de eerste twee wedstrijden leverden één schamel punt op.
De druk staat er dus op voor de ploeg van trainer Scott Calderwood, die geen beroep kan doen op de geblesseerden Cairán Summers en Tom Menting en de geschorste captain Barry Beijer. Nick de Bondt, die vorige week tegen Harkemase Boys ontbrak, is er wel weer bij.
De amateurs van Ajax, met voormalig DOVO-speler Lars Middelwijk, hebben drie punten. De Amsterdammers kwamen zes keer eerder op bezoek op Panhuis. Drie keer won DOVO, één keer gingen de punten mee naar Amsterdam.

Van der Weijde twijfelgeval

Sportlust'46 werd donderdag op de training opgeschrikt door de blessure van topscorer Mark van der weijden. "Die kreeg een tik op zijn kuit, het wordt spannend of hij kan spelen", zegt trainer Patrick Loenen.
Mark van der Weijde, tik op de kuit
Mark van der Weijde, tik op de kuit © Orange Pictures
Loenen kan sowieso nog niet beschikken over Damiano Schet, Rick Wils, Abdel Metalsi, Mike Verhagen, Floris Mulder, Rory van Gulik en Brian Burgering. Wessel Meiring, die afgelopen zomer overkwam van Alphense Boys, is hersteld van zijn blessure en zit bij de selectie.
Sparta Nijkerk leek vorig seizoen op weg naar de tweede divisie, totdat corona de competitie stillegde. Sportlust, dat een klasse lager bovenaan stond, mocht in tegenstelling tot de Nijkerkers wel promoveren. Zaterdag staan beide ploegen tegen elkaar op de Ebbenhorst.
Dat gebeurde twee keer eerder, in de hoofdklasse. In het seizoen 2011/2012 won Sportlust in Nijkerk met 3-1. Twee jaar later won Sparta, toen werd het 1-0.
Sportlust kwam vorige week niet in actie. De wedstrijd tegen ODIN'59 werd uitgesteld vanwege een coronabesmetting in de selectie van de Woerdense ploeg. De week ervoor werd gewonnen van Ter Leede, waardoor Sportlust drie punten heeft. Sparta heeft er vier, uit twee duels.

Oude bekenden

De selectie van de Nijkerkers telt veel oude bekenden. Janic Makizodila, Maurice de Ruiter, Donny van der Wal en Bryan Burgerhout hebben een verleden bij IJsselmeervogels. Jesse van Nieuwkerk speelde vorig seizoen nog voor GVVV en Mike Ahrens en Justin van Groen droegen ooit het shirt van Spakenburg.
Roy Bakkenes speelde vorig seizoen nog voor DOVO
Roy Bakkenes speelde vorig seizoen nog voor DOVO © Jeroen van den Berg
Roy Bakkenes kwam deze zomer over van DOVO en Dylan Timber, de broer van Ajacied Justin, kwam van Kampong. Trainer Eric Speelziek was drie seizoenen actief bij Hercules.

Live

DOVO - Ajax en Sparta Nijkerk - Sportlust'46 zijn zaterdagmiddag beide live te volgen in Namen & Rugnummers, op Radio M Utrecht. Luisteren kan via de 93.1FM, de kabel of de RTV Utrecht app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.