RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vooruitblik tweede divisie: de druk ligt bij GVVV en Spakenburg

1/4
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de derde speelronde van de tweede divisie ligt de druk bij Spakenburg en GVVV. Spakenburg heeft pas twee punten, GVVV is nog puntloos. IJsselmeervogels gaat met een volle tas en veel zelfvertrouwen op bezoek bij Kozakken Boys.

Duel der hekkensluiters
Onderin de tweede divisie hebben twee ploegen nog geen punten behaald: TEC uit Tiel en GVVV. Uitgerekend die twee teams staan zaterdag tegenover elkaar in Tiel. GVVV met een compleet fitte selectie, TEC met een licht geblesseerde trainer Hans van de Haar. De Amersfoorter ging deze week door zijn enkel.

Van de Haar is een oude bekende van GVVV-trainer Jochem Twisker. De twee voetbalden samen in de jeugd van Hoevelaken. "Hij is twee jaar jonger, maar kon iets beter voetballen dan ik", zegt Jochem Twisker, die later ook nog met Van de Haar te maken kreeg. "Hans werd tijdelijk teruggezet naar het tweede van Spakenburg, daar was ik toen trainer van."

 Soufiane Laghmouchi, nu tegenstander van GVVV Soufiane Laghmouchi, nu tegenstander van GVVV | Foto: Geert Lommers

Er staan zaterdag meer oude bekenden in het veld. Van de Haar, die vorig seizoen nog trainer was van FC Lienden, haalde maar liefst twintig nieuwe spelers naar Tiel. Onder hen onder meer Tom van der Neut, Mike Vreekamp en Kevin Sterling van Spakenburg en Soufiane Laghmouchi van GVVV. Ex GVVV-er Rodny Hofman speelde vorig seizoen al voor TEC.

Van de drie eerdere ontmoetingen in Tiel won GVVV er twee. Vorig seizoen werd het 1-2 dankzij een winnende treffer van Jesse van Nieuwkerk in de blessuretijd.

In Veenendaal kreeg deze week de soap rond Berry Powel een onverwacht vervolg. De spits, die drie weken geleden vertrok maar geen nieuwe club kon vinden, meldde zich voor de training. Hij werd doorverwezen naar het tweede en is er dus niet bij in Tiel.

Twee keer zege laten schieten
Spakenburg gaf de afgelopen weken twee keer een zege uit handen. Bij Scheveningen hield het een 1-0 tegen tien man niet vast, en vorige week maakte Kozakken Boys vlak voor tijd 2-2. Gevolg: twee schamele puntjes en een elfde plaats op de ranglijst.

 Eric Meijers: eindelijk iedereen fit Eric Meijers: eindelijk iedereen fit | Foto: Orange Pictures

Tegen Jong Sparta, dat ook twee punten verzamelde, moet zaterdag de eerste driepunter van dit seizoen gescoord worden. Makkelijk wordt dat niet, want de Rotterdamse beloften zijn altijd een lastige tegenstander voor de Blauwen. Vorig seizoen werd het op de Westmaat 2-2, door een late gelijkmaker van Sparta. Van de drie ontmoetingen tussen de beide ploegen in Bunschoten won Spakenburg er maar één.

Trainer Eric Meijers kan, voor het eerst sinds lange tijd, beschikken over een complete selectie. Everton Pires tavares en Vince Gino Dekker deden de afgelopen weken na een blessure ritme op in het tweede, maar zijn zaterdag weer beschikbaar.

Onverwacht goeie start
IJsselmeervogels begon onverwacht goed aan het seizoen. Na de voorbereiding was men aan de rode zijde van de Westmaat niet al te optimistisch, zeker ook gezien de pittige start met Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en Kozakken Boys als eerste drie opponenten. Maar de Vogels staan zaterdag in Werkendam aan de aftrap met zes punten op zak, twee meer dan tegenstander Kozakken Boys.

Het duel tussen beide clubs stond in de hoofd- en topklasse en in de tweede divisie 23 keer eerder op het programma in Werkendam. Zeven keer won de thuisclub, negen keer IJsselmeervogels. Eén van die zeges werd vorig seizoen behaald. Toen werd het 1-3, mede dankzij twee treffers van Robbert Olijfveld.

Olijfveld, die dit seizoen nog niet in de basis startte, is één van de vier spelers die zaterdag vanwege een blessure ontbreken. Eef van Riel, Marciano van Leijenhorst en Mike van den Ban zijn er evenmin bij.

 Gwaeron Stout: vorig jaar IJsselmeervogels, nu weer Kozakken Boys Gwaeron Stout: vorig jaar IJsselmeervogels, nu weer Kozakken Boys | Foto: Orange Pictures

Bij Kozakken Boys treft IJsselmeervogels onder meer Gwaeron Stout, die vorig seizoen op de Westmaat speelde maar afgelopen zomer terugkeerde naar zijn oude club. Een andere bekende naam in de selectie van de Werkendammers is die van Prince Rajcomar, ooit spits bij FC Utrecht.

Live
De drie duels in de tweede divisie zijn zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur live te volgen in het programma Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Dan kan via de 93.1FM, de kabel of de RTV Utrecht app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -