RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vooruitblik derde divisie: een wereld van verschil tussen Hercules en Hoogland

1/3
UTRECHT/HOOGLAND - Het contrast tussen de twee Utrechtse in de derde divisie B kon na twee speelronden niet groter zijn. Hercules is met zes punten de trotse koploper, Hoogland staat puntloos op de 18e en laatste plaats. Zondag ontvangt Hercules promovendus JOS Watergraafsmeer, Hoogland speelt uit tegen UNA.

Topfitte selectie
Hercules-trainer René van der Kooij mag vooralsnog niet mopperen. Zijn ploeg heeft twee keer gewonnen, zeven keer gescoord en nog geen doelpunt tegen. Daarbij kent de selectie niet of nauwelijks blessureleed. Voor zondag is alleen Lars Vermeulen een twijfelgeval. De speler uit de eigen jeugd maakte afgelopen weekend bij EVV zijn debuut in de derde divisie en scoorde direct.

 Steff van Rooijen: na zijn terugkeer nog steeds bankzitter Steff van Rooijen: na zijn terugkeer nog steeds bankzitter | Foto: Geert Lommers

Van der Kooij heeft dus ook tegen JOS Watergraafsmeer een luxeprobleem, waardoor hij zich het waarschijnlijk net als in de vorige duels kan veroorloven om de van IJsselmeervogels teruggekeerde Steff van Rooijen op de bank te laten starten. Ook aanvaller Tyrone Fonville, in de voorbereiding nog aanvoerder, was de voorbije weken bankzitter.

Bij JOS Watergraafsmeer treffen de Utrechters een oude bekende: Floris Burgers maakte afgelopen zomer de overstap van Hercules naar de Amsterdamse club. Rechtsachter Tony Tol speelde van 2009 tot 2016 voor IJsselmeervogels, nadat hij vier jaar in de opleiding van FC Utrecht had gespeeld. Ook Hanne Hagary en Kevin Huisman speelden voor de Vogels.

JOS-trainer Cor ten Bosch was in het seizoen 2007/2008 en van 2013 tot 2018 trainer van FC Breukelen.

Hoogland moet een team blijven
"We hebben elkaar laten zakken", zei Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins afgelopen zondag na de 5-1 nederlaag tegen Blauw Geel'35. Als de ploeg zich dit seizoen wil handhaven in de derde divisie is dat precies wat niet moet gebeuren: Hoogland moet als team proberen in de derde divisie te blijven.

Dat team heeft voorlopig nog geen punten en gaat zondag op bezoek bij subtopper UNA uit Veldhoven. De Brabanders hebben één keer gewonnen en één keer verloren, en dus drie punten. Vorig seizoen werd het in Veldhoven 2-1 voor UNA. Het duel in Hoogland eindigde in 3-3. Hoogland-speler Youri van der Meer heeft een verleden bij UNA.

 Topscorer Henk Baum is er weer bij Topscorer Henk Baum is er weer bij | Foto: Orange Pictures

Trainer Roy Versluis kan weer beschikken over de van een blessure herstelde Henk Baum. Dat is hard nodig, want het ontbreekt de ploeg vooralsnog ook aan scorend vermogen. Baum maakte er vorig seizoen elf.

Stijn Mossink, Jefta van den Broek, Ruud Vos, Jordan Kemp en Martijn Koelewijn zijn allemaal weer in training na blessures, maar nog niet inzetbaar.

Live
Hercules - JOS Waterfgraafsmeer en UNA - Hoogland zijn zondagmiddag live te volgen in het sportprogramma Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Dat programma is te beluisteren via de 93.1FM, de kabel of via de RTV Utrecht app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -