RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

PODCAST: Homoseksualiteit in de topsport, acceptatie is nog ver weg

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Acceptatie van homoseksualiteit in de topsport is nog altijd een onderwerp van zorg. Openlijke homo's zijn er, met name onder mannen, heel weinig. Hockeyer Thijs de Greeff komt wčl openlijk uit voor zijn geaardheid, net als voormalig international Carlien Dirkse van den Heuvel. Bij RTV Utrecht doen ze hun verhaal.

Daaruit wordt duidelijk dat homoseksualiteit van vrouwen beter wordt geaccepteerd dan van mannen, maar vooral dat er nog een lange weg te gaan is naar honderd procent acceptatie.Het gesprek met De Greeff en Dirkse van den Heuvel is ook te luisteren via Spotify en iTunes.

Achtergrond
Thijs de Greeff hockeyde voor onder meer Kampong en HCKZ en speelt tegenwoordig voor Huizen. De zesvoudig international kwam op zijn 27e uit de kast.

 | Foto: Gerrit van Keulen

Carlien Dirkse van den Heuvel zette afgelopen seizoen een punt achter haar hockeyloopbaan. De voormalig speelster van het Bilthovense SCHC en 203-voudig international is al sinds haar 18e openlijk homoseksueel.

Mulier Instituut
Het Mulier Instituut deed begin dit jaar onderzoek naar homo-acceptatie in het mannenhockey. Dit weekend werden de resultaten gepubliceerd. Veertig procent van de tophockeyers in Nederland vindt het moeilijk uit de kast te komen, concludeert het instituut.
Dit is de vijfde sportpodcast van RTV Utrecht. Ze zijn allemaal terug te vinden op Spotify, Soundcloud en iTunes.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -