RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom: 'Ik baal, maar de potentie is er'

1/6
UTRECHT - John van den Brom zal zich een andere seizoenstart voorgesteld hebben. Puntenverlies in Venlo tegen VVV zal niet iets zijn waar de trainer direct rekening mee zou hebben gehouden. Toch werd het 1-1 in De Koel en dat was te weinig voor FC Utrecht, dat met name in de tweede helft goed voetbal liet zien.

"Natuurlijk baal ik, maar de potentie werd in de tweede helft en aan het einde van de eerste helft wel zichtbaar en dat is het aller belangrijkste", reageerde de Amersfoorter na de wedstrijd. "We konden het tempo bepalen en ons positiespel spelen tegen een ploeg die veel 1 tegen 1 speelde. Daar heb je vaardige jongens voor nodig, maar die hebben we genoeg. Alleen we deden dat te weinig en niet goed en dat duurde eigenlijk de hele eerste helft wel, pas in de tweede helft gooien ze alles van zich af en laten ze zien wat er mogelijk is."

John van den Brom: "Ik heb vorige week slechtere wedstrijden gezien"


Feit blijft wel dat FC Utrecht na één ronde slechts één punt heeft. Kansen kreeg FC Utrecht, met name in de tweede helft genoeg, aan een afmaker ontbrak het. Het vizier van Mahi stond nog niet op scherp in een wedstrijd waarin Dalmau ontbrak en Ramselaar in de spits eindigde. "Nee, we hebben geen spitsen probleem. We hadden een spits (Mahi) die er drie had kunnen maken en die drie kansen heeft gecreeërd. Dan moet het ook een beetje meezitten."

In de tweede helft stond er een heel sterk FC Utrecht"
Sean Klaiber

Kerk was niet helemaal fit en werd in de tweede helft gewisseld. Ook Mahi mistte duidelijk nog ritme en hij was niet de enige. "Natuurlijk hebben we genoeg oefenwedstrijden gespeeld", reageert van Den Brom, "maar dat is toch anders. Dit is waar het om gaat en daar komt toch spanning en druk bij kijken, dat werkt toch soms verlammend. Ik heb vorige week slechtere wedstrijden gezien dan dat wij hebben laten zien vanavond. Natuurlijk moeten we winnen hier, maar je neemt toch het gevoel van een goede tweede helft mee."

 Klaiber maakt gelijk Klaiber maakt gelijk | Foto: Orange Pictures

Klaiber sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "We speelden een fantastische tweede helft. Eigenlijk hadden we moeten scoren. In de eerste vijftien minuten was het niet best, ik weet niet of dat zenuwen waren, maar daarna hebben we onszelf wel herpakt, maar het is jammer dat we met een gelijkspel naar huis gaan."

"Als je de top drie wil aanvallen moet je dit soort wedstrijden winnen", schoof Klaiber zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Toch denkt de verdediger niet dat de ambities verlammend werken. "Iedereen wil gewoon heel graag bij de top aanhaken en dat is alleen maar mooi om te zien. Iedereen traint en werkt keihard, dat zie je hier in de tweede helft."

Sean Klaiber: "De teleurstelling is enorm"


Debutant
Tommy St. Jago maakte achterin zijn basisdebuut. De verdediger speelde een bijzonder sterke wedstrijd. Toch overheerst ook bij hem de teleurstelling. "De eerste vijftien minuten waren ondermaats en dat hadden we niet mogen laten gebeuren. We moeten nog scherper zijn in bepaalde situaties. Ook bij onverwachte situaties moeten we scherp zijn. Je weet dat er van alles kan gebeuren.

 Ramselaar baalt Ramselaar baalt | Foto: Orange Pictures

St. Jago was met een hard afstandschot dicht bij een goal. "Als ik de mogelijkheid krijg en ik zie ruimte dan dribbel ik in. Dan moeten ze uitstappen en dat weet ik ook." St.Jago is niet bang dat het scenario VVV zich snel weer zal herhalen. "Het was de eerste wedstrijd van het seizoen, hier moeten we snel van leren. We zijn nog niet klaar met hun. Volgende week gaan we doorpakken met de overwinning en die reeksen gaan we vasthouden", spreekt de verdiger optimistisch.

Tommy St. Jago: "Hier moeten we snel van leren"


En dat moet dan volgende week gebeuren tegen RKC Waalwijk, waartegen FC Utrecht vorig seizoen maarliefst zes punten verspeelde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -