RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meeuwsen en Meppelink balen van EK beach: 'Qua resultaat is het niet goed genoeg'

1/4
NIEUWEGEIN/RHENEN - Voor beachvolleyballers Robert Meeuwsen uit Nieuwegein en Madelein Meppelink uit Rhenen liep het EK in Letland uit op een teleurstelling. Meeuwsen strandde in de tussenronde, terwijl Meppelink niet verder kwam dan de achtste finale. "Teleurstellend", vat Meeuwsen zijn EK samen.

Brouwer en Meeuwsen niet topfit
"De afgelopen tijd hebben we het NK al gehad en daarna King of the Court. Daar was al redelijk duidelijk dat we niet in de beste vorm waren", is Meeuwsen, die een team vormt met Alexander Brouwer, eerlijk. "We hadden ons wel goed voorbereid, maar ook wat blessures gehad onderweg. Ik denk dat we niet topfit aan de start zijn verschenen."

Robert Meeuwsen: "Het niveau zakte te ver weg tegen Oostenrijk"


Meeuwsen baalt vooral van de poulewedstrijd tegen Rusland, die ondanks goed spel nipt verloren werd. Daardoor was hij aangewezen op de tussenronde om in de achtste finale te komen. "In die ronde tegen de Oostenrijkers speelden we ondermaats. We startten goed, maar het niveau zakte te ver weg en dan verliezen we die wedstrijd", oordeelt hij.

"We moeten nog progressie boeken op bepaalde onderdelen en nog video's terugkijken. Tot nu toe is het flink balen dat het toernooi klaar is...", aldus Meeuwsen, die ook op het NK en King of the Court niet imponeerde. "King of the Court was prima, daar haalden we de halve finale, maar we zijn hard aan het werk. In het teamproces maken we stappen, maar qua resultaten is het niet goed genoeg."

 Meppelink (links) en Keizer op het EK in 2018 Meppelink (links) en Keizer op het EK in 2018 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Meppelink baalt van wisselvallig EK
Madelein Meppelink verloor met Sanne Keizer in de achtste finale van het EK. Daar eindigde voor haar een 'bijzonder' EK. "We moesten even schakelen, want door het slechte weer raakten de velden op het strand overstroomd en moesten we naar een ander veld", legt ze uit.

Madelein Meppelink: "Veel lessen om mee te nemen richting Tokio"


"Qua spel ben ik niet heel erg tevreden, we hebben heel wisselvallig spel neergezet. De eerste twee keer konden we nog wel winnen, maar toen wisten we al wel dat het niet goed genoeg was", aldus Meppelink, die in 2018 nog EK-goud won met Keizer.

"En dan heb je veel lessen om mee te nemen richting Tokio straks. We gaan nu ons off season in, maar het was niet een EK waarbij ik terugkijk op onze goede prestaties. We weten welk niveau we kunnen halen, maar ons trainingsschema was niet normaal richting het EK. Opeens was daar het EK. We hebben kwaliteit, maar hadden niet de controle van de normale voorbereiding."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -