Derde divisie A: DOVO boekt bizarre 11-0 zege op amateurs Ajax, nederlaag Sportlust'46

VEENENDAAL - DOVO heeft in de derde divisie A een monsterzege geboekt. De thuiswedstrijd in Veenendaal tegen de amateurs van Ajax eindigde in... 11-0. Sportlust'46 verloor op bezoek bij Sparta Nijkerk met 2-0. Beide treffers vielen in de laatste vijf minuten.

Het was vijf minuten spannend bij DOVO-Ajax...

De eerste vijf minuten was het nog een wedstrijd op Panhuis, maar na de 1-0 van Jordie van der Laan was DOVO ontketend. De ruststand was 5-0, nadat Kai Huisman twee keer wist te scoren en ook Niels Willems en Bo van Essen het doel wisten te vinden.
Een korte samenvatting van DOVO - Ajax (door Robert Claus)
Na rust ging de ploeg van trainer Scott Calderwood rustig door met scoren. De nieuwe spits Van der Laan deed waarvoor hij naar Veenendaal gehaald was, namelijk doelpunten maken. Tien minuten in de tweede helft had hij zijn tweede en derde treffer van de dag in het net liggen.
Van Essen en Van der Laan deden er nog een schepje bovenop en zorgden 25 minuten voor tijd voor een 9-0 ruststand. DOVO pakte na de negende goal de bal snel uit het net om op de 10-0 te jagen, maar daar stak de Ajax-doelman een stokje voor. De scheidsrechter kon niet anders dan de gefrustreerde goalie zijn tweede gele, en dus rode kaart te geven.
Tien minuten voor tijd was het dan toch echt zover: Bo van Essen had de eer om de 10-0 te maken voor DOVO tegen de Ajax Amateurs. Invaller Gino Dix mocht vlak voor tijd nog de 11-0 maken en maakte zo de afstraffing voor de Amsterdammers compleet.
7' Jordi van der Laan [1-0]
13' Kai Huisman [2-0]
29' Kai Huisman [3-0]
33' Niels Willems [4-0]
40' Bo van Essen [5-0]
50' Jordie van der Laan [6-0]
54' Jordi van der Laan [7-0]
60' Bo van Essen [8-0]
65' Jordie van der Laan [9-0]
80' Bo van Essen [10-0]
86' Gino Dix [11-0]
Bijz.
65' Rode kaart Ruben Zandwijken (doelman Ajax Amateurs, 2x geel)

Tiental Sportlust verliest bij Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk en Sportlust'46 hielden elkaar in de eerste helft in bedwang. Op enkele kansen van de thuisploeg na was het spel weinig enerverend.
Sparta Nijkerk - Sportlust'46
Sparta Nijkerk - Sportlust'46 © RTV Utrecht
Een korte samenvatting van Sparta Nijkerk - Sportlust'46 (door Arnold Schenk)
Na rust was er meer te beleven in Nijkerk. Sportlust kwam met tien man te staan na twee gele kaarten van Martijn Jansen en in de slotfase kregen de Woerdenaren ook nog twee treffers tegen.
Eerst belandde een schot van Jesse Buitenhuis via-via in het doel en in blessuretijd kreeg Sparta Nijkerk nog een penalty die door Maurice de Ruiter benut werd.
86' Jesse Buitenhuis [1-0]
90' Maurice de Ruiter [2-0, penalty]
Bijz.
73' Rode kaart Martijn Jansen (Sportlust'46, 2x geel)