Hoofdklasse: Vijf goals Nigel van Zelst bij 5-0 zege Eemdijk, DHSC onderuit

UTRECHT/EEMDIJK - Eemdijk heeft in de hoofdklasse B een overtuigende 5-0 zege geboekt op DETO. Spits Nigel van Zelst was de gevierde man bij Eemdijk, hij nam alle goals voor zijn rekening. DHSC liep op bezoek bij ARC tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan in de hoofdklasse A.

Nigel van Zelst schiet er vijf in

Nigel van Zelst was de grote man bij het Eemdijk van trainer Willem Romp. De spits maakte voor rust een loepzuivere hattrick en daarmee was de wedstrijd tegen DETO halverwege al beslist.
Een kwartier na rust maakte Van Zelst zijn kwartet compleet door ook nog de 4-0 voor zijn rekening te nemen. Wat komt er na een hattrick en een kwartet? Wat het ook moge zijn, Nigel van Zelst flikte het om in de 74ste minuut ook zijn vijfde van de dag te maken. Die 5-0 was ook de eindstand.
In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen was de aanvaller ook al trefzeker. Vorige week tegen Berkum stond hij niet op de scorelijst.
Eemdijk klimt door de overwinning naar de derde plaats in de hoofdklasse B. Net als veel andere teams hebben de groenen uit Bunschoten-Spakenburg 6 punten uit drie duels, maar op basis van het doelsaldo staan de Diekers hoog in de stand.
3' Nigel van Zelst [1-0]
21' Nigel van Zelst [2-0]
37' Nigel van Zelst [3-0]
59' Nigel van Zelst [4-0]
74' Nigel van Zelst [5-0]

Eerste nederlaag DHSC

DHSC kende een slechte start in Alphen van den Rijn, want na een kwartier kwam het op achterstand tegen ARC. Mike van Oostrom wist nog wel gelijk te maken, maar vlak voor rust incasseerden de Utrechters nog twee goals. Omdat DHSC nog iets terug deed was de rustsstand 3-2 in het voordeel van ARC.
In de tweede helft ging DHSC op jacht naar de gelijkmaker en dat lukte twintig minuten voor tijd: 3-3. Lang kon de ploeg uit Ondiep niet genieten van de gelijke stand, want ARC kwam weer op voorsprong.
Die tegenslag kwam de ploeg van trainer Gert Kruys niet meer te boven. ARC maakte in de slotminuut nog de 5-3, waardoor DHSC de eerste nederlaag van het seizoen leed.
In de hoofdklasse A blijft DHSC door de nederlaag steken in de subtop, met 6 punten uit drie duels.