Tweede divisie: Zwak IJsselmeervogels is koploper af, gelijkspel Spakenburg en GVVV

Kozakken Boys - IJsselmeervogels
Kozakken Boys - IJsselmeervogels © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is na de nederlaag van zaterdag tegen Kozakken Boys(4-1) niet langer de koploper van de Tweede divisie. De buren van Spakenburg hebben voor de derde week op rij een punt gepakt. Tegen Jong Sparta werd het 0-0. GVVV speelde ook gelijk. Tegen TEC werd het 1-1.

Ranglijst

IJsselmeervogels heeft na drie wedstrijden zes punten en staat daarmee op de vijfde plek. Spakenburg staat met drie punten twaalfde. GVVV pakte het eerste punt. Samen met TEC staan de Veenendalers met één punt laatste.

Matig IJsselmeervogels onderuit

Hoewel de thuisploeg in de beginfase de betere partij was kwam het bezoekende IJsselmeervogels op 0-1 voorsprong. In de 22e minuut zorgde Ahmed el Azzouti, met zijn derde treffer van het seizoen, via een lob voor het doelpunt. Ruim tien minuten later wist Leon Bot na een corner de 1-1 binnen te werken.
In de tweede helft werd het spel van IJsselmeervogels niet beter. "Hun spel valt mij heel erg tegen", sprak verslaggever Bert Kous in Namen en Rugnummers. Kozakken Boys vergat van het zwakke spel van De Rooien te profiteren.
Tot de 75e minuut. Kay Tejan werd neergehaald en kreeg een strafschop. Hij ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 2-1. Niet veel later kreeg Kozakken Boys, na een handsbal van Kevin van Diermen, opnieuw een strafschop. Doelman Jaimy Schaap stopte de poging van Yasin Ouja, maar vanwege te vroeg bewegen moest hij over. Poging twee van Ouja was wel raak waardoor het 3-1 werd.
Nizar Mekkaoui gooide namens Kozakken Boys nog wat extra zout in de wond van IJsselmeervogels. Hij bepaalde in de 94e minuut de eindstand op 4-1.
22' Ahmed el Azzouti [0-1]
35' Leon Bot [1-1]
72' Kay Tejan [2-1, penalty]
76' Yasin Ouja [3-1, penalty]
90+4' Nizar Mekkaoui [4-1]
Verslaggever Bert Kous over nederlaag van IJsselmeervogels

Spakenburg heeft abonnement op gelijkspel

In de beginfase kregen de bezoekers een hoop kansen te zien van Spakenburg. De defensie van Jong Sparta had de handen vol aan onder andere Robin Eindhoven. Tot een doelpunt leidde dat echter niet.
In de tweede helft kwam Spakenburg minder goed voor de dag en drong Jong Sparta Rotterdam steeds meer aan. Toch kreeg invaller Vince Gino Dekker dé kans om namens Spakenburg de score te openen. Van zo'n tien meter afstand schoot hij de bal hoog over. Doordat beide ploegen niet wisten te scoren eindigde het duel in 0-0.
Verslaggever Menno Schilder over het gelijkspel van Spakenburg

Eerste punt voor GVVV

In de eerste helft waren er, in de vermakelijke wedstrijd, voor beide ploegen kansen te noteren. Het vizier van zowel de aanvallers van TEC als GVVV stond niet op scherp waardoor de twee ploegen met een 0-0 tussenstand de rust ingingen.
Na de thee was het Mo Bendadi die tegen zijn oude ploeg wist te scoren. De aanvaller maakte in de 57e minuut de 1-0 namens TEC. Een kwartier later was de stand alweer gelijk. Hicham Haouat zorgde namens de bezoekers uit Veenendaal voor de 1-1.
57' Mo Bendadi [1-0]
71' Hicham Haouat [1-1]