Alles valt op zijn plek bij elfklapper DOVO: 'Niet eens geflatteerd'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Maar liefst elf keer wist DOVO te scoren tegen de amateurs van Ajax. Volgens trainer Scott Calderwood van de Veenendalers was de 11-0 overwinning geheel volgens de verhoudingen. "Het is niet eens geflatteerd", zegt hij na afloop.

Calderwood geniet van zijn DOVO

"Wij hebben ons heel goed voorbereid en ik vond dat wij heel goed speelden", aldus Calderwood. "Ik heb niet eerder zo'n uitslag behaald, dat is voor mij ook nieuw. Maar we schoten echt met scherp."
Scott Calderwood: "We winnen heel erg dik en heel verdiend"
"We winnen heel erg dik en heel verdiend, waren op alle fronten scherper en het mooie is dat ze bij 8-0 en 9-0 de bal uit de goal halen. En we zijn nooit in de problemen geweest. Daarom heb ik echt genoten", geeft de trainer aan.
Uit de eerste twee wedstrijden behaalde DOVO slechts één punt. Daarom stond er druk op vandaag tegen Ajax. "Er staat altijd druk op bij DOVO, alleen daar moeten we goed mee omgaan. De verwachtingen zijn altijd hoog", aldus een dolblije Calderwood.

Van Essen maakte de tiende

Bo van Essen scoorde drie treffers vandaag. Daarmee was hij niet de topscorer bij DOVO, want Jordie van der Laan scoorde er vier. Wel was Van Essen de maker van de 10-0. "Eerlijk gezegd wist ik niet dat ik de tiende maakte. Maar dit is hartstikke lekker vandaag", zegt hij.
Bo van Essen: "Vandaag moest gewonnen worden en dat hebben we laten zien"
"De eerste twee wedstrijden speelden we tegen onszelf, vandaag moest gewonnen worden en dat hebben we laten zien vanaf de eerste minuut. We waren gebrand om te winnen en hadden drang naar voren. Vandaag viel alles op zijn plaats. Aanvallend waren we goed, we hebben de nul gehouden. Heel mooi dat je zo'n score mag neerzetten", vat Van Essen samen.
Ook hij voelde druk op DOVO. "Ik had het gevoel dat het vandaag moest gebeuren. We willen hoog eindigen en met deze overwinning gaan we met een goed gevoel volgende week naar Sportlust toe", aldus de man van de hattrick.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.