Sportlust'46 baalt van late nederlaag: 'Aan de bal waren we niet goed genoeg'

© RTV Utrecht
WOERDEN - Sportlust'46 liep op bezoek bij Sparta Nijkerk tegen een late nederlaag aan. In de laatste tien minuten liep de ploeg uit Nijkerk uit naar 2-0 tegen een tiental van Sportlust. "We hebben een hoop goed gedaan, maar je krijgt een ongelooflijke k*tgoal om je oren", zegt trainer Patrick Loenen.
Patrick Loenen: "We kregen ruimte om te voetballen, maar er is dan geen afstemming"
Loenen hoopte met tien man nog de 0-0 over de streep te trekken. "Maar met hoop kun je niet veel, al gaven we niet veel weg. In de loop van de wedstrijd komen zij steeds meer in de buurt van het doel. Die rode kaart heeft dan ook nog wat invloed, maar we hebben een hoop goed gedaan. En dan krijg je een ongelooflijke stomme goal om je oren."
"Anderzijds waren we niet goed genoeg aan de bal", oordeelt de trainer. "In de eerste helft moeten we meer investeren om de bal te krijgen. Daarin zijn we niet duidelijk genoeg naar elkaar. In de tweede helft werden de ruimtes al groter. We kregen ruimte om te voetballen, maar er is dan geen afstemming."

Plan Sportlust komt niet uit de verf

Nick Verhagen deelt de mening van Patrick Loenen. "Je weet dat het een zware wedstrijd wordt. We geven weinig weg, maar aan de bal was het van ons niet goed", aldus Verhagen. "Het zat er niet in vandaag, want we waren al kapot en dan kom je ook nog met tien man te spelen. Dan is het zuur dat je hem nog tegen krijgt."
Ook over het eigen spel is Verhagen niet te spreken. "Voorin hebben we te weinig gebracht en hadden we te weinig afstemming met elkaar. We hadden wel een duidelijk plan, maar dat kwam vandaag niet uit de verf. Voor een puntje had ik getekend, achteraf was dat ook mooi geweest."
Nick Verhagen: "Het zat er niet in vandaag"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.