Kampong pakt eindelijk eerste punt, SCHC nog altijd foutloos

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben eindelijk het eerste punt van het seizoen gepakt. De Utrechtse dames ontvingen Oranje-Rood op de Klapperboom en speelden met 2-2 gelijk. SCHC veroverde opnieuw drie punten en versloeg Hurley: 0-2.

Kampong speelt gelijk

Kampong kwam na tien minuten hockeyen op achterstand, toen Marlena Rybacha namens Oranje-Rood scoorde. Snel daarna toonden de Utrechters veerkracht, toen aanwinst Pilar Romang meteen haar waarde bewees en de gelijkmaker maakte namens Kampong.
Margot Zuidhof bracht Kampong daarna zelfs op voorsprong, maar na die treffer was het juist Oranje-Rood dat zich niet van de wijs liet brengen door het tegendoelpunt. Met pas dertig minuten op de klok maakte Donja Zwinkels de 2-2, wat tevens de eindstand bleek.

SCHC wint weer

De Bilthovense titelkandidaat won haar eerste drie wedstrijden van dit Hoofdklasseseizoen en tegen Hurley werd die reeks verlengd. Doelpunten van Ginella Zerbo en Kyra Fortuin hielpen SCHC aan de 0-2 zege.

Ranglijst

SCHC heeft na vier gespeelde wedstrijden de maximale score: twaalf punten. Net als Amsterdam, Den Bosch en hdm. Kampong klimt van de laatste plaats en staat nu tiende. Alleen Laren en Victoria zijn nog puntloos.