Derde divisie B: Koploper Hercules slaat pas laat toe, Hoogland pakt eerste punt

© Geert Lommers
UTRECHT - Het voorlopig ongenaakbare Hercules is ook na de derde speelronde nog altijd koploper van de Derde divisie B. De Utrechters stevenden lang af op een gelijkspel tegen JOS Watergraafsmeer, maar wonnen toch: 2-0. Hoogland pakte, met dank aan Oskar van Logtestijn, hun eerste punt. Op bezoek bij UNA werd het 2-2.

Ranglijst

Hercules, dat nog geen doelpunt incasseerde, is met negen punten uit drie wedstrijden de ongeslagen koploper. Blauw-Geel en OSS'20 hebben tot nu toe ook alles gewonnen. Hoogland heeft door het gelijke spel de laatste plek verlaten. Met één punt staat de ploeg nu zestiende.

Eerste punt voor Hoogland

Oskar van Logtestijn zal de komende week nog wel even denken aan de zeventiende minuut van het duel met UNA. Op prachtige wijze zorgde hij voor de 0-1. Na een hoekschop volleerde hij de bal met een draai de kruising in. Tot de 41e minuut duurde de Hooglandse voorsprong. Ritchie Anpong maakte de 1-1.
Met nog een half uur te spelen kwam de thuisploeg op 2-1 voorsprong. Brain Boogers was de gevierde man. De strijd was nog niet gestreden, zeker niet voor Van Logtestijn. Acht minuten na de 2-1 schoot hij met zijn tweede van de middag de gelijkmaker binnen: 2-2.
17' Oskar van Logtestijn [0-1]
41' Ritchie Anpong [1-1]
60' Brain Boogers [2-1]
68' Oskar van Logtestijn [2-2]

Hercules blijft ongeslagen

Het flitsende Hercules had tegen de Amsterdamse tegenstander lange tijd moeite het verzet te breken. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden lukte het de veelscorende Rogier Benschop niet zijn ploeg een handje te helpen. Ondanks het uitblijven van doelpunten kregen de toeschouwers op sportpark Voordorp geen onaantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld, met teams die beide aanspraak maakten op de overwinning.
In de slotfase kon het dan ook nog beide kanten op, maar was het uiteindelijk een rode kaart van Floris Burgers die de Herculaanse zege inleidde. Burgers, vorig seizoen nog speler van Hercules, kreeg twee keer geel en kon vervolgens inrukken.
Vlak voor tijd was het Hercules dat verdiend op voorsprong kwam, toen Mats Grotenbreg zijn ploeg op voorsprong schoot. Een paar minuten later werd de score verdubbeld. Lahri bepaalde de eindstand op 2-0.
76' Rode kaart Floris Burgers (JOS Watergraafsmeer)
86' Mats Grotenbreg [1-0]
90+2' Oussama Lahri [2-0]