Dramatische eerste helft breekt promovendus Fortissimo op

© eelco schaap photography
COTHEN - Promovendus Fortissimo moet nog minstens een week wachten op de eerste overwinning van dit seizoen in de Eredivisie. De ploeg uit Cothen ontving Quintus, maar verloor zwaar: 22-37.

Ontluisterende eerste helft

Met name in de eerste helft liet Fortissimo zich afbluffen door Quintus. Bij rust stond er een 6-18 tussenstand op het scorebord en was het duel eigenlijk gespeeld. Coach Willem Jan Ruder zag het schouwspel hoofdschuddend aan, zo vertelde hij na afloop aan RTV Utrecht. "Instelling, instelling, instelling... Dat waren de woorden die door mijn hoofd spookten. De instelling was niet goed, we hadden niet de focus en liepen achter de feiten aan."
Willem Jan Ruder: 'Instelling, instelling, instelling'
Na rust kwamen de handbalsters uit Cothen gelukkig voor Ruder beter voor de dag. Via treffers van onder anderen Maaike Jansen, Marcella Appel en Amy Oostveen werd er liefst zestien keer gescoord in het tweede bedrijf. "Toen legden we ze meteen onze wil op", aldus Ruder. "Als we dit in de eerste helft hadden laten zien, was het een totaal andere wedstrijd geworden."
Vorig seizoen kwamen we hier misschien nog mee weg, maar nu niet meer
Amy Oostveen
Genoeg voor de zege was de Cothense opleving in de tweede helft niet, want uiteindelijk was Quintus met 37-22 te sterk. "Het leek erop alsof we allemaal niet wakker waren in de eerste helft", vertelde Amy Oostveen na afloop aan RTV Utrecht. "Vorig seizoen kwamen we daar misschien nog mee weg, maar in de Eredivisie niet."
Amy Oostveen in gesprek met Robert Claus (RTV Utrecht)

Puntloze promovendus

Fortissimo is na twee wedstrijden op het hoogste handbalniveau nog puntloos, maar volgens Oostveen is er nog geen man over boord. "Deze wedstrijden mochten we verliezen, want het waren sterkte tegenstanders", aldus Oostveen. "Maar als we volgende week wel winnen zal er wel iets moeten veranderen. Daar gaan we de komende week aan werken op de training."
Komende week wacht voor Fortissimo het duel met BFC, dat net als de handbalploeg uit Cothen nog puntloos is. Fortissimo bezet de elfde en daarmee voorlaatste plaats van de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.