Koploper Hercules geniet van nieuwe status: 'Dat kapot spelen, is ontzettend moeilijk'

© Geert Lommers
UTRECHT - De winst kwam laat (2-0 tegen JOS Watergraafsmeer), maar was daarom niet minder verdiend, vond trainer René van der Kooij. Hoe dan ook: na drie speelronden is Hercules de opvallende koploper van de Derde divisie B. "Dit is genieten. Mooi om te zien hoe mijn spelers beloond worden voor het harde werk."
Mats Grotenbreg in gesprek met RTV Utrecht
Pas in minuut 86 kon er gejuicht worden op sportpark Voordorp. Daarvoor had Hercules wel de hulp nodig van notabene verdediger Mats Grotenbreg, die de bal als een volleerd aanvaller binnenwerkte. De ontlading was enorm bij Grotenbreg, die uit vreugde zijn shirt uittrok. De gele kaart die hij incasseerde, ontving hij met een lach. "Ik ben een emotionele voetballer, dat is ook mijn kracht. Als ik dat gebruik, loop ik door muren heen."
Onze defensie was fantastisch vandaag en Mats heeft daar een belangrijk aandeel in gehad
Rene van der Kooij
De 22-jarige Doetinchemmer bracht zijn ploeg daarmee op voorsprong en leidde zo de overwinning in. "Dat was de verdienste van het hele team. We bleven maar drukken, drukken, drukken. Uiteindelijk zijn we daar denk ik voor beloond met de late treffers", aldus Grotenbreg in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever Arnold Schenk. In blessuretijd tekende Oussama Lahri - teamgenoot van Grotenbreg - voor de 2-0 eindstand.

Nieuwe sterkhouder in de Hercules-defensie

Grotenbreg is een van de vele aanwinsten die trainer René van der Kooij afgelopen zomer verwelkomde op sportpark Voordorp. De verdediger speelde vorig seizoen bij VV DUNO, maar heeft ook een verleden bij Vitesse, waarmee hij onder meer in de Tweede divisie speelde. "Helemaal nieuw is dit niveau voor mij dus niet." Van der Kooij was lovend over het optreden van zijn pupil. "Hij was fantastisch vandaag. Achterin staat het als een huis en daar heeft Mats een belangrijk aandeel in, net als doelman Fons Mulder, die echt in de vorm van zijn leven is."
Dankzij de derde opeenvolgende zege (2-0) is Hercules zowaar koploper van de Derde divisie. Van der Kooij wil vooral genieten van het moment. "Vandaag zag je dat de tegenstander zich aan ons had aangepast en verdedigend speelde. Het zegt misschien wel iets over onze nieuwe status. Dat kapot spelen is ontzettend moeilijk, maar ik vond het mooi om te zien hoe gretig de jongens bleven", besloot Van der Kooij.
René van der Kooij: 'Trots op hoe mijn ploeg gespeeld heeft'
Komende week mag de trotse lijstaanvoerder laten zien dat het niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. Dan wacht het duel met nummer vijf Dongen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.