Bunnikside overweegt niet naar stadion te komen: 'Bij die jongens zit het heel diep'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - De harde kern op de Bunnikside van FC Utrecht overweegt vanwege de coronabeperkingen niet naar het stadion te komen. Fans mogen lang niet allemaal niet naar binnen en juichen of zingen is niet toegestaan.
"Ik denk dat ze elders gaan kijken", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging. "Het gaat om jonge gasten bij wie het heel diep zit en bij wie het niet allemaal te regisseren is."
Den Hartog heeft afgelopen weekend met argusogen gekeken naar het gedrag van sommige supporters in stadions. Zo werd bij Feyenoord gezongen en geen afstand gehouden. Tegelijkertijd beseft Den Hartog dat het ook in de Galgenwaard moeilijk zal zijn om de richtlijnen na te leven. "Aanmoedigen zal wel loslopen, maar bij doelpunt is juichen bijna niet tegen te gaan, daar vrezen we wel voor. Maar laten we lering trekken uit afgelopen zondag"
Premier Rutte had gisteren geen goed woord over voor supporters die zich niet aan de maatregelen houden. Hij zei dat ze "hun bek moeten houden en kijken". Den Hartog heeft het met enige verbazing aangehoord. "Hij staat heel ver af van de werkelijkheid van voetbalfans. Laat hem eens tussen supporters gaan zitten en niet op de hoofdtribune. Als hij wil, zorg ik dat hij een plek krijgt."
FC Utrecht speelt zondag zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen RKC Waalwijk.
Interview met Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.