RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Deel harde kern FC Utrechtfans blijft zondag thuis: 'Voor ons is de lol eraf'

UTRECHT - De Utrecht Ultras, een deel van de harde kern supporters van FC Utrecht, blijven zondag thuis. De club heeft seizoenkaarthouders noodgedwongen in twee groepen opgesplitst, zodat de coronamaatregelen in het stadion nageleefd kunnen worden. Dat zien de Utrecht Ultras niet zitten: "Zolang wij niet op onze manier de club aan kunnen moedigen en het spelletje niet op onze manier kunnen beleven, zullen wij als groep van de Bunnikside elders kijken."

Seizoenkaarthouders van FC Utrecht zijn ingedeeld in twee groepen: rood of wit. Elke wedstrijd is een van de twee groepen verzekerd van een plek in het stadion. Aanstaande zondag mag groep wit de wedstrijd tegen RKC Waalwijk bijwonen. De Ultras zijn niet de enigen die van hun plek hebben afgezien: er zijn duizend stoelen vrijgekomen, die kunnen supporters uit groep rood nu reserveren.

Voor Utrecht Ultras is dat geen optie. De groep van zo'n 80 à 90 sfeermakers wil alleen het stadion in als iedereen erbij kan zijn. "Voor ons is de lol eraf", schrijft Utrecht Ultras op Facebook. "De Bunnikside is een roemruchte tribune waar elk individu zijn eigen keuze maakt in wat deze wel en niet wil doen, als groep maken wij echter wel bepaalde keuzes."

Ook bij rivaal Ajax heeft de harde kern besloten thuis te blijven, maar in tegenstelling tot de supporters van de club uit Amsterdam stellen de Utrecht Ultras wél vrijgekomen stoelen beschikbaar aan andere supporters. "Wij gaan niet de keus maken een tribune leeg te houden, maar gunnen onze plekken aan mensen die er wel behoefte aan hebben om de wedstrijden in het stadion te bekijken en zorgen er zo ook nog eens voor dat deze supporters meer kans maken op een plekje in het stadion!"

Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht, zag wel aankomen dat een deel van de fans er zondag niet bij zijn. "Ik denk dat ze elders gaan kijken. Het gaat om jonge gasten bij wie het heel diep zit en bij wie het niet allemaal te regisseren is."

De Ultras laten weten hun ploeg nu op een andere manier te gaan steunen. "Wij zullen de spelersgroep op onze manier laten weten dat we er altijd voor ze zullen zijn en dat we, ook in deze tijden, als Utrecht Ultras altijd zij aan zij achter de club zullen blijven staan.Hier moeten we enorm creatief in zijn en dit zal dan ook niet altijd zichtbaar zijn voor het grote publiek."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -