Pikant duel voor Sportlust-trainer Patrick Loenen

© Orange Pictures
WOERDEN/VEENENDAAL - Patick Loenen werd eind vorig jaar aangesteld als nieuwe trainer van DOVO. De Utrechter zou vanaf de zomer van 2020 de scepter gaan zwaaien in Veenendaal. Korte tijd later werd Gert Kruys ontslagen bij DOVO en stapte de technische commissie op.
Loenen wilde niet samenwerken met een technische commissie die hem niet had aangesteld en liet zijn contract ontbinden. Hij bleef bij Sportlust'46. Zaterdag speelt hij met die ploeg tegen DOVO.
Het is niet het enige dwarsverband tussen beide ploegen. Jordi Balk en Kesley den Haag maakten afgelopen zomer de overstap van DOVO naar Sportlust'46, dat dit seizoen debuteert in de derde divisie. Dat gebeurde met een zege bij Ter Leede. Vorige week werd verloren van Sparta Nijkerk. Tussendoor werd een duel afgelast vanwege een coronageval in de Sportlust-selectie.
DOVO speelde dit seizoen al drie keer. De ploeg van Scott Calderwood kende een stroeve start maar boekte vorige week een historische zege. Tegen de amateurs van Ajax werd het maar liefst 11-0, een record in de derde divisie.
Met de 11-0 tegen Ajax boekte DOVO de grootste uitslag ooit in de derde divisie. Het vorige record was 9-0. Die uitslag kwam drie keer voor, en al die keren was een Utrechtse club de verliezende partij.
In het seizoen 2017/2018 verloor Magreb'90 met 9-0 van ASWH en van Jong FC Groningen. Een jaar later ging Eemdijk op eigen veld met 0-9 onderuit tegen DVS'33.

Afwezigen

Bij DOVO keert middenvelder Tom Menting terug van een blessure. Cairán Summers is herstellende van een gebroken arm en aanvoerder Barry Beijer zit de laatste van drie duels schorsing uit.
Kesley den Haag, vorig jaar DOVO, nu Sportlust'46
Kesley den Haag, vorig jaar DOVO, nu Sportlust'46 © DOVO_Jeroen van den Berg
Sportlust'46 mist Martijn Jansen, die na zijn rode kaart van vorige week voor één duel geschorst is. Jasper Werkhoven viel tegen Sparta Nijkerk geblesseerd uit en is er ook niet bij. Ook ontbreken nog altijd Bryan Burgering, Rory van Gulik, Abdel Metalsi, Floris Mulder, Mike Verhagen en Rick Wils. "Ik heb dertien man, plus twee keepers", zegt Loenen. "Precies genoeg."

Historie

Sportlust'46 en DOVO stonden zes keer eerder tegenover elkaar in de competitie. Vier keer won DOVO, één keer Sportlust. Dat gebeurde in de eerste ontmoeting tussen beide ploegen, in het seizoen 2011/2012 in de hoofdklasse. In Woerden werd het toen 2-1. Ook het enige gelijkspel, 0-0 in 2013/2014, vond plaats in Woerden.

Niet live

Omdat Sportlust'46 - DOVO vanwege coronamaatregelen in Woerden pas om 17.00 uur begint, is het duel zaterdag niet live te volgen in Namen & Rugnummers. Uiteraard plaatsen we wel zo snel mogelijk een verslag op onze website.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.