RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Roy Terschegget: na 285 duels voor GVVV nu tégen GVVV

1/4
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zaterdag 26 september is een dag waar Veenendaler Roy Terschegget lang naar zal hebben uitgekeken. De middenvelder speelde van 2010 tot 2019 in het eerste van GVVV, stapte toen over naar Spakenburg, maar miste het hele vorige seizoen vanwege een knieblessure.

Zaterdag gaat de inmiddels 33-jarige middenvelder met Spakenburg op bezoek bij GVVV, de club waarvoor hij 285 duels speelde. "Het is leuk om terug te keren en tegen mijn oude ploeggenoten te spelen", blikt Terschegget vooruit.

Ook voor GVVV-coach Jochem Twisker is GVVV - Spakenburg een bijzondere wedstrijd. Spakenburg was zijn eerste club als hoofdtrainer, en hij werd met die club in 2014 topklassekampioen door GVVV in een beslissingswedstrijd te verslaan. Enkele clubs later speelt hij nu voor eerst tégen zijn Spakenburg. Ook de GVVV-spelers Jeremy de Graaf, Philip Ties en Tom Oostinjen hebben een verleden bij Spakenburg.

 Philip Ties speelde drie jaar voor Spakenburg Philip Ties speelde drie jaar voor Spakenburg | Foto: Geert Lommers

GVVV - Spakenburg eindigde vorig seizoen in 1-2. Dat was de eerste wedstrijd van Eric Meijers, die John de Wolf als hoofdtrainer opvolgde bij Spakenburg. In totaal stonden beide ploegen 34 keer tegenover elkaar op Panhuis. De totaalscore is 12 zeges voor GVVV en 14 voor Spakenburg, maar de laatste jaren overheerst GVVV. Van de laatste acht duels in Veenendaal won GVVV er vijf.

Bij GVVV ontbreekt zaterdag de geblesseerde centrumverdediger Laurens van der Voort. Spakenburg mist Jasper Beekhuis, eveneens met een blessure.

Nog meer oude bekenden
 Berry Smit, Volendammer tegen Volendam Berry Smit, Volendammer tegen Volendam | Foto: Orange Pictures

IJsselmeervogels-trainer Berry Smit is een geboren Volendammer. Hij speelde 23 duels in de betaalde hoofdmacht en was de laatste jaren actief als jeugdtrainer en trainer van de beloften van de eerste divisionist. Zaterdag staat hij als trainer van IJsselmeervogels tegenover zijn oude club. "En da's best een rare gewaarwording", aldus Smit.

De Vogels hebben iets recht te zetten na de 4-1 oorwassing van vorige week tegen Kozakken Boys. Het kostte IJsselmeervogels de koppositie in de tweede divisie, nadat de eerste twee duels van het seizoen wel gewonnen waren.

Jong Volendam is één van de vier clubs in de tweede divisie die pas op één punt staan. Dat punt werd gepakt in de openingswedstrijd tegen Jong Sparta. Daarna volgden verliesbeurten tegen Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg, toevallig de twee clubs waar IJsselmeervogels van won.

 Eef van Riel, terug van een blessure Eef van Riel, terug van een blessure | Foto: Geert Lommers

Berry Smit kan weer beschikken over Eef van Riel en Mike van den Ban, die vorige week geblesseerd moesten toekijken. Robbert Olijfveld en Marciano van Leijenhorst ontbreken nog.

Het is de derde keer dat beide teams elkaar in competitieverband treffen op de Westmaat. De eerste keer, in de derde divisie, won IJsselmeervogels met 7-0. Vorig seizoen voorkwamen de Vogels dankzij een strafschop in de laatste minuut en werd het 3-3. In dat duel scooorde Danny van den Meiracker twee keer. Dit seizoen staat de spits nog droog.

Live op de radio
Beide duels in de tweede divisie zijn zaterdag live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Dat kan via de 93.1FM, de kabel of de RTV Utrecht app. GVVV - Spakenburg begint om 14.00 uur, bij IJsselmeervogels - Jong Volendam wordt een uur later afgetrapt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -