RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom: 'Niet terugkijken naar die twee nederlagen van vorig jaar'

1/2
UTRECHT - Drie punten kwam FC Utrecht in het afgebroken vorige seizoen tekort om boven Willem II als vijfde te eindigen en de voorronde van de Europa League in te mogen. Terugkijkend op de vorige competitie is het makkelijk om te stellen dat de wedstrijden tegen RKC Waalwijk FC Utrecht dat Europese ticket hebben gekost. In Utrecht werd het 0-1, in Waalwijk verloor Utrecht met 2-1.

Niet over praten
John van den Brom is niet meer met die twee nederlagen bezig. "Ik hou nooit zo van terugkijken," zegt hij. De Amersfoorter gaat de verliespartijen dan ook niet meer benoemen in de bespreking, ook niet als waarschuwing. "Het zijn volwassen jongens, die weten echt wel wat ze in het verleden gedaan hebben tegen bepaalde tegenstanders."

"Dit is een nieuw seizoen, een nieuw team en een aantal nieuwe jongens. Die weten sowieso niet wat er vorig jaar gebeurd is. En hoe meer je daarover spreekt, hoe meer je het ook weer naar boven haalt. Dat is niet nodig."
De ontmoeting van zondag is de 50e wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC. Van de 49 voorgaande ontmoetingen won FC Utrecht er 23. RKC won 16 keer. De doelcijfers zijn 85-70 voor FC Utrecht.
In de Galgenwaard won FC Utrecht 16 van de 25 ontmoetingen. RKC won drie keer in Utrecht, waaronder dus vorig jaar.
Dalmau en Elia
Van den Brom kan tegen RKC Waalwijk beschikken over een ruime selectie. Adrián Dalmau en Eljero Elia zijn er mogelijk ook bij. Het duo trainde deze week volop mee. Of ze ook bij de wedstrijdselectie kunnen zitten wordt pas zaterdag bepaald.

"Tevreden dat Dalmau en Elia de hele week op het veld hebben gestaan"


"De jongens die er later bij zijn gekomen hebben in de voorbereiding een achterstand opgelopen", zegt Van den Brom. "Maar dat Dalmau en Elia de hele week op het trainingsveld hebben gestaan, stemt mij tevreden."

Eindelijk weer in de Galgenwaard
Vorige week tegen VVV speelde FC Utrecht een beroerde eerste helft, die gevolgd werd door een goede tweede. "Het is doorzonde dat je na VVV moet hebben over de slechte eerste helft", vindt Van den Brom. "We waren gebrand om er te staan."

Zondag volgt de eerste thuiswedstrijd van FC Utrecht sinds 8 maart. "Je kijkt uit naar het moment dat je voor 4.500 mensen mag selen", stelt Van den Brom. "Die hebben een half jaar gewacht om ons te zien. En dan hoop je dat je beter begint als tegen VVV."

Live
FC Utrecht - RKC Waalwijk staat zondag onder leiding van Siemen Mulder. Hij fluit om 14.30 uur voor de aftrap. De wedstrijd is live te volgen via Radio M Utrecht. Dat kan via de 93.1FM, de kabel of via de RTV Utrecht-app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -