Coronabesmetting zet streep door Swift - Eemdijk

© Orange Pictures
EEMDIJK - De hoofdklassewedstrijd Swift - Eemdijk gaat dit weekend niet door. Een speler van Eemdijk heeft positief getest op corona. Twee andere spelers wachten op de uitslag van de test.
"En dan is er ook nog een staflid getest", zegt trainer Willem Romp. "Ik mis dus mogelijk drie spelers en een staflid, maar de KNVB kan mij niet vertellen wat de richtlijnen zijn voor een afgelasting."
"In eerste instantie zei de KNVB dat we gewoon konden voetballen", aldus voorzitter Menno Veldhuizen vrijdagmiddag. "En de KNVB en de GGD bepalen of het doorgaat." Inmiddels is na overleg tussen de KNVB de GGD en Eemdijk besloten de wedstrijd af te gelasten.
Dat het zo lang duurde voor het besluit werd genomen, klinkt als een vreemd verhaal. Twee weken geleden werd een wedstrijd van het Woerdense Sportlust'46 direct afgelast toen er één speler positief getest was. Voor trainer Willem Romp is het duidelijk: "Ik vind spelen onder deze omstandigheden niet verantwoord."
Ik heb direct al gezegd dat het dom is om onder deze omstandigheden aan de competitie te beginnen
Willem Romp, trainer Eemdijk
Inmiddels is het in het amateurvoetbal, van hoog tot laag, elke week raak met afgelastingen als gevolg van positieve coronatests. In de derde divisie heeft ODIN'59 na vier speelronden al twee duels achterstand. "Ik heb direct al gezegd dat het dom is om onder deze omstandigheden aan de competitie te beginnen", zegt Willem Romp.
"Wat mij betreft hadden we lekker tot aan de winterstop vriendschappelijk gespeeld, en hadden we daarma een halve competitie afgewerkt. Nu krijg je een hele scheve competitie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.