RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vechtsebanen krijgt drie ton van gemeente en kan volgende maand open, ondanks corona

UTRECHT - De Vechtsebanen krijgt eenmalig 300.000 euro van de gemeente Utrecht. Met het geld kan de schaatsbaan in Overvecht de financiŰle gaten dichten die zijn ontstaan als gevolg van de coronacrisis.

Volgens de gemeente is het geld essentieel voor de Vechtsebanen. Zonder de drie ton kunnen ze de deuren volgende maand, als het nieuwe schaatsseizoen begint, niet openen. Er is dan geen geld om de ijsbaan opnieuw te bevriezen.

Ook kost het de schaatsbaan veel geld om de boel corona-proof te maken. "Je kunt niet een beetje invriezen", schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente noemt de Vechtsebanen een 'essentiŰle sport- en recreatievoorziening in Utrecht en omstreken'. De ijsbaan wordt gebruikt door 29 schaatsverenigingen: negen van binnen de stad en twintig daarbuiten. Jaarlijks komt er ongeveer een half miljoen mensen naar de schaatsbaan.

Mocht de Vechtsebanen in de nabije toekomst nog meer geld nodig hebben, dan moet de ijsbaan dat zelf zien op te hoesten. Voorlopig is met de gemeente de afspraak gemaakt dat de baan in tijden van corona gewoon open blijft. "Indien er een nieuwe lockdown wordt afgekondigd verandert de situatie", schrijft de gemeente.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -