Hoogland jaagt tegen hekkensluiter op eerste zege, Hercules verdedigt koppositie

Vorig jaar verloor Hoogland van HSC'21
Vorig jaar verloor Hoogland van HSC'21 © RTV Utrecht / Arnold Schenk
HOOGLAND - In de derde divisie B staat zondag de kelderkraker tussen Hoogland en HSC'21 op het programma. Hercules verdedigt de koppositie in en tegen Dongen, dat vijfde staat.

Jacht op eerste zege

De ziekenboeg bij Hoogland loopt langzaam leeg, en dat is maar goed ook. Nadat Henk Baum vorige week al terugkeerde, is nu ook de van SDC Putten overgekomen Jefta van den Broek inzetbaar. Stijn Mossink en Martijn Koelewijn doen ritme op het tweede.
Martijn Koelewijn doet ritme op in het tweede
Martijn Koelewijn doet ritme op in het tweede © Geert Lommers
In de jacht op de eerste zege van het seizoen mist Hoogland voorlopig nog de twee centrumverdedigers Jordan Kemp en Ruud Vos. Hosseii Mazbanali meldde zich week in het rijtje geblesseerden.
Trainer Roy Versluis kan in deze fase elke fitte speler goed gebruiken. Hoogland tankte vorige week bij UNA vertrouwen. In Veldhoven werd het 2-2. Zondag komt het nog puntloze HSC'21 op bezoek op Langenoord. Dat gebeurde nog nooit eerder; vorig seizoen troffen beide teams elkaar alleen in Haaksbergen. Daar won HSC met 1-0.
Het aantal toeschouwers dat Hoogland zondag toelaat is overigens verder beperkt. "Het verwachte aantal bezoekers ligt hoger dan op dit moment verantwoord is op ons complex", schrijft de club. Daarom mogen alleen leden van de club van 100, sponsoren en donateurs, alsmede maximaal 25 mensen van HSC'21 de wedstrijd bezoeken. Én onze verslaggever Arnold Schenk uiteraard.

In evenwicht

Koploper met 9 uit 3 en nog geen doelpunt tegen. Maar weinig supporters van Hercules zullen daar voor de competitie hun geld op hebben gezet, maar het is wel een feit.
Met die cijfers op zak reist de ploeg van René van der Kooij zondag naar Brabant, voor de ontmoeting met Dongen. Die ploeg staat met 6 uit 3 op de vijfde plaats.
René van der Kooij beschikt over een vrijwel complete spelersgroep
René van der Kooij beschikt over een vrijwel complete spelersgroep © Orange Pictures
Bij Hercules ontbreekt Lars Vermeulen, verder is de selectie compleet.
Hercules en Dongen troffen elkaar acht keer in competieverband en één keer in de KNVB beker. Beide ploegen wonnen vier keer. In Dongen won Hercules maar één keer en speelde het één keer gelijk. Vorig seizoen verloren de Utrechters zowel thuis als uit met 1-0.

Live op de radio

De wedstrijden Hoogland - HSC'21 en Dongen - Hercules zijn zondag vanaf 14.00 uur live te volgen op Radio M, in het programma Namen & Rugnummers. Dat kan via de 93.1FM, de kabel en via de RTV Utrecht app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.