Janssen blijft maar scoren, Kampong wint ook van Tilburg

© Jan Kruijdenberg
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben in de hoofdklasse met 2-4 gewonnen van Tilburg. De Utrechtse ploeg stond in Brabant al binnen het half uur met 0-3 voor. Na de 0-4 liet Kampong de teugels vieren en wist het nog puntloze Tilburg nog twee keer te scoren.
Kampong kwam al na tien minuten op 0-1 door een strafbal van Jip Janssen. Janssen maakte daarmee al voor de negende wedstrijd op rij minimaal één doelpunt. In totaal scoorde hij in die negen duels 18 keer.
Via Martijn Havenga (19'), Jonas de Geus (29') was het bij rust 0-3. Boet Phijffer maakte er halvewege de tweede helft 0-4 van. Daarna deed Tilburg dankzij treffers van Federico Fernandez en Sander Visser.
Kampong staat na vier duels op de tweede plaats in de hoofdklasse met 10 punten. Bloemendaal is met 12 uit 4 koploper. Zondag speelt Kampong thuis tegen Den Bosch.