RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

El Azzouti geniet van belangrijke hattrick voor Vogels: 'We kregen weer alle geloof'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Met drie treffers bracht Ahmed el Azzouti zijn IJsselmeervogels tegen Jong FC Volendam terug van een 0-3 achterstand naar 3-3. Uiteindelijk wonnen de Rooien na een zinderende slotfase met 4-3.

Ik ben hier hoogblond gekomen, ik ben nu licht grijs"
Berry Smit

Bij rust keek IJsselmeervogels tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust stond al na drie minuten de 0-3 op het scorebord. "Zo wil je niet beginnen. Echt een dramatische eerste helft. Als het kon, dan was ik door de grond gezakt", spreekt El Azzouti na afloop.

Ahmed el Azzouti was met drie treffers heel belangrijk


Veranderingen in opstelling
IJsselmeervogels-trainer Berry Smit begon tegen Jong Volendam met een andere basiself. Hij liet Maikel de Harder, Kevin van Diermen en Jeffrey Buitenhuis vanaf de bank starten. "We wilden meer snelheid, in ieder geval in aanvallend opzicht. Maar dat kwam er in alle eerlijkheid niet uit", blikt terug. "Ik ben hier hoogblond gekomen, ik ben nu licht grijs."

De comeback
El Azzouti maakte in de 67e minuut de 1-3 en vanaf toen ging IJsselmeervogels beter voetballen. "Een vriend van mij appte dat hij in de 65e minuut is weggegaan. Ik denk dat dat het was", zegt El Azzouti met een knipoog. "Die mag niet meer komen."

Hij viel echt goed in. Ik gunde het hem echt"
Ahmed el Azzouti over de winnende van Van den Ban

De oefenmeester van De Rooien was blij dat zijn ploeg zich herpakte. "Ik weet niet waar dat vandaan komt. Misschien moet er een psycholoog bij komen kijken, maar we maken opeens vier doelpunten. De bedoeling was dat we op die manier gingen starten", zegt Smit. "We hebben zoveel kwaliteit en zoveel scoringsvermogen, daar moeten we veel meer gebruik van maken."

Van den Ban de matchwinner
El Azzouti bracht met zijn drie treffers de stand gelijk. "We kregen steeds meer kansen en dan moeten we ze ook maken. Toen we dat gingen doen kregen we weer alle geloof", aldus de man van de hattrick.

Het was invaller Mike van den Ban die uiteindelijk de winnende 4-3 maakte. "Dat verdiende hij ook. Hij viel echt goed in. Ik gunde het hem echt."

Trainer Berry Smit is opgelucht maar hij heeft ook veel vragen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -