RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vleutens voetbalteam plaatst racistisch bericht op Instagram: 'Wij als PVCV distantiëren ons van de uitlatingen door deze individuen'

1/2
UTRECHT - In een bericht op Instagram heeft voetbalteam PVCV uit Vleuten zich racistisch uitgelaten. Het team JO17-2 deed dat afgelopen weekend in aanloop naar de wedstrijd tegen DHSC uit Utrecht. In de post schrijven de voetballers onder meer dat ze een interland spelen tegen DHSC en dat toeschouwers niet hun paspoort moeten vergeten. Ook zeggen ze dat er extra fietssloten meegenomen moeten worden en is er een Marokkaanse vlag te zien.

Het bericht is inmiddels van het account van JO17-2 gehaald. Het is vervangen door een bericht waarin de jongens zeggen dat het totaal niet de bedoeling was om racistisch over te komen. "Excuses naar iedereen die door deze post gekwetst is of zich gekwetst voelt. We hadden dit nooit mogen doen. We begrijpen dat we een enorme fout hebben gemaakt en zullen dit ook nooit meer doen."

 Het bericht met racistische uitlatingen. Het bericht met racistische uitlatingen. | Foto: Instagram PVSV17_2

Bestuur
Beide clubs zijn niet te spreken over de gang van zaken. "Wij als PVCV distantiŽren ons van de uitlatingen door deze individuen. Dit heeft niets met PVCV te maken en wij veroordelen dit soort uitlatingen dan ook ten zeerste. Er is vanuit ons bestuur ook contact met DHSC om dit probleem in de kern aan te pakken. Excuses hiervoor", aldus de Vleutense club op Twitter.

Maar volgens PVCV-secretaris Dennis van Kuijk is daarmee de kous nog niet af: "Het bestuur heeft vanmiddag een afspraak met de begeleiding van het team. We gaan dan kijken wat het beste is."

DHSC heeft een mail met excuses gekregen en die is vanmorgen gelezen door voorzitter Hans Berrens. Hij accepteert de verontschuldigingen maar baalt wel van het incident. "Hier zit je als club echt niet op te wachten. Maar dat heb je met dat hele gedoe rond social media. We zijn er echt niet blij mee. PVCV heeft zijn excuses aangeboden en wij hebben dat aanvaard", aldus Berrens. Volgens hem is de wedstrijd gisteren prima verlopen en is er niks gebeurd.

Voetbalbond
Ook de KNVB bemoeit zich ondertussen met de kwestie. Op Twitter zegt de voetbalbond het volgende: "Wij zijn pas geleden de campagne "Ons voetbal is van iedereen" gestart om racisme en discriminatie in het voetbal tegen te gaan, dus we nemen dit ook erg serieus. We zijn hiervan op de hoogte en zullen hier zo snel mogelijk achteraan gaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -