RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zwaar verlies voor hockeysters SCHC in eerste topper, ook nederlaag Kampong

1/2
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van SCHC hebben een zware nederlaag geleden in de eerste topper van het nieuwe hockeyseizoen in de Hoofdklasse. De ploeg uit Bilthoven ging op bezoek bij Den Bosch zwaar onderuit: 4-0.

Coach Lucas Judge(SCHC) blikt in Namen en Rugnummers terug op de nederlaag


Stichtsche wil zoals elk seizoen meedoen om de landstitel, maar kwam er tegen de concurrent uit Brabant geen moment aan te pas. Al na zeven minuten zorgde een rake strafcorner van Ireen van den Assem voor de achterstand van SCHC, dat in de achtervolging moest.

Aan de hand van uitblinker Lidewij Welten liep Den Bosch uiteindelijk uit naar 4-0. Welten nam zelf de tweede treffer voor haar rekening, waarna Noor Omrani en Pien Sanders voor de eindstand zorgden.

Sinds deze zomer is Lucas Judge de nieuwe oefenmeester bij de dames van SCHC. "We zijn tevreden hoe het tot dusver gaat, maar vandaag valt wel een beetje tegen", spreekt Judge. "Den Bosch is een stap verder dan wij. Voor dit moment is dat oké, maar we moeten dat gat zien te dichten dit seizoen."

Ook nederlaag voor Kampong
Kampong wist niet te stunten op bezoek bij Amsterdam. De ploeg uit Utrecht verloor met 3-0. Michelle Fillet deed haar oude ploeg zeer door de score te openen namens Amsterdam. Daarna bepaalden Lauren Stam en Joy Haarman de eindstand op 3-0.

Ranglijst
Den Bosch behoudt dankzij de overwinning de maximale score op de ranglijst na vijf speelronden. SCHC heeft drie punten minder en staat momenteel vierde. Kampong is de nummer tien met één punt. Alleen Laren en Victoria zijn nog puntloos.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -