LIVEBLOG: Van de Streek gooit wedstrijd vlak voor tijd in slot namens FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Na bijna een half jaar wordt er weer Eredivisie gespeeld in stadion Galgenwaard. FC Utrecht ontvangt - onder strikte coronaregels - RKC Waalwijk. Vorige week remiseerden de Domstedelingen op bezoek bij VVV-Venlo (1-1) en dus zal het elftal van John van den Brom op jacht gaan naar de eerste driepunter. Dat zal gebeuren zonder Joris van Overeem, die wegens privéomstandigheden ontbreekt in de wedstrijdselectie. Het duel is LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.

Eindtand: 3-1 Scheidsrechter: Siemen Mulder

90' Siemen Mulder fluit af. FC Utrecht pakt de eerste winst van het seizoen.
86' GOAL! De beslissing is daar! Van de Streek kopt raak uit een voorzet van invaller Arzani: 3-1
83' Het gaat nu snel heen en weer! Klaiber heeft de 3-1 op zijn schoen, maar in de tegenstoot is RKC er plots vandoor. Warmerdam grijpt goed in en voorkomt gevaar.
80' OEI! Tahiri met een goede actie namens RKC. Maarten Paes redt ditmaal wel goed en bokst de bal overtuigend weg!
75' GOAAAALLLL! Mooie treffer van Gyrano Kerk, maar vooral oh zo belangrijk voor FC Utrecht! De bal komt voor het doel en de aanvaller werkt de bal stylistisch met buitenkant voet binnen: 2-1
70' Dubbele wissel bij FC Utrecht: Arzani en Emanuelson komen binnen de lijnen voor Mahi en Ramselaar. Opvallend is dat Eljero Elia op de bank blijft. Oud FC Utrecht-speler Sow maakt zijn opwachting bij RKC.
69' Enorme kans voor Gustafson! De Zweed heeft zijn dag niet en schiet recht op doelman Lamprou. Geen 2-1.
66' Ramselaar dribbelt de zestien in, maar wordt gevloerd door een RKC'er. De sliding is op de bal, dus geen strafschop.
64' Niet best van Kerk dit. De watervlugge aanvaller is er vandoor, bereikt de achterlijn, maar glijdt daar uit. Kans verkeken! FC Utrecht zal zich moeten herpakken.
60' GOAL! Geheel tegen de verhoudingen in komt RKC op gelijke hoogte. Invaller Damascan ontsnapt aan de aandacht van Hoogma, waarna ook doelman Paes niet vrijuit gaat. Het schot gaat onder de goalie door: 1-1
53' RKC doet ook nog mee! Weifelend ingrijpen van Warmerdam leidt zowaar tot Waalwijks gevaar. Het schot vliegt rakelings voorlangs.
49' We zijn nog niet uitgetypt, of de volgende kans dient zich alweer aan. Ramselaar komt het strafschopgebied in, maar glijdt uit als hij schiet en dus kan de bal makkelijk gepakt worden door RKC-goalie Lamprou.
48' Mahi wordt weggestuurd, maar wordt vlak voor hij oog in oog met doelman Lamprou komt gestuit door Touba.
46' Twee wissels bij RKC: Morad El Haddouti en Vitalie Damascan komen voor Finn Stokkers en James Efmorfidis.
46' Tweede helft bij FC Utrecht - RKC Waalwijk (1-0) is in gang gezet door scheidsrechter Mulder. Volg het bij Radio M Utrecht; live in de ether of natuurlijk via dit liveblog!
45+1' Rust in stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht verdiend aan de leiding gaat met 1-0. Krijgen we meer treffers in het tweede bedrijf?
40' GOAAAAL! Daar is eindelijk de treffer voor FC Utrecht. Uitblinker Warmerdam heeft een hoofdrol bij de 1-0 tegen RKC Waalwijk. De linksback komt opnieuw door op links en vindt spits Mahi, die nu wél afrondt.
35' Oei, oei, oei. Dat had de 1-0 moeten zijn. Wederom komt het Utrechtse gevaar van de linkerflank, waar ditmaal Bart Ramselaar wordt gevonden. De Amersfoorter vindt Mahi, die met een slap schot verzuimt de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.
30' Slordig van Gustafson. Mahi bereikt de Zweed met een goede voorzet, maar de balaanname is niet op maat, waardoor de kans verkeken is.
27' FC Utrecht is, hoewel dat nog niet in doelpunten wordt uitgedrukt, vooralsnog heer en meester in stadion Galgenwaard en heeft weinig te duchten van RKC Waalwijk.
26' Opnieuw Warmerdam! De linksback krijgt bal wederom mee, maar wordt gestuit door een Waalwijkse verdediger. In de rebound krijgt Boussaid de bal voor zijn voeten. Hij probeert te schieten, maar vindt Meulensteen op zijn weg.
22' Goede aanval van FC Utrecht. Warmerdam komt door op links en vindt Mahi, die volgens arbiter Mulder buitenspel staat.
15' Oei! Goede actie van Gyrano Kerk namens FC Utrecht. De aanvaller brengt de bal voor, maar Gustafson kan de boel geen richting geven.
13' FC Utrecht draait de duimschroeven aan en probeert RKC op eigen helft te houden. Een vrije trap voor Simon Gustafson op een gevaarlijke plek is niet gevaarlijk, doordat de bal van de Zweed niet richting het doel waait.
1' Eerste momentje voor spits Mimoun Mahi, die diep wordt gestuurd namens FC Utrecht. Verdediger Meulensteen van RKC Waalwijk kan nog net op tijd herstellen.

Opstellingen

FC Utrecht: Paes; Klaiber, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Van de Streek, Gustafson, Boussaid, Kerk, Mahi, Ramselaar
RKC Waalwijk: Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Wouters; Tahiri, Anita, Olsak; Efmorfidis, Stokkers, Daneels

Warmdraaien

- Beluister hier de voorbeschouwing op het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk
- FC Utrecht won de laatste 3 thuiswedstrijden die het in de Eredivisie speelde
- RKC Waalwijk heeft nog niet gescoord dit seizoen
- In 2020 verloor FC Utrecht slechts 1 Eredivisiewedstrijd. Dat was, precies, tegen RKC Waalwijk in het Mandemakers Stadion.
- Sander van de Streek gaat tegen RKC Waalwijk zijn 150ste Eredivisiewedstrijd spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.