Schitterende treffer van gewilde Kerk bezorgt FC Utrecht winst op RKC

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft het eerste Eredivisieduel in zes maanden tijd in stadion Galgenwaard in een overwinning omgezet. De ploeg van John van den Brom versloeg RKC Waalwijk met 3-1.

Basiself

Bij FC Utrecht was er weer eens een basisplaats voor middenvelder Sander van de Streek, die na een operatie aan de schouder lange tijd uit de roulatie was. Eljero Elia begon op de bank, terwijl Amersfoorter Bart Ramselaar hangend aan de linkerkant startte. Joris van Overeem was niet fit en ontbrak in de FC Utrecht-selectie.

Oppermachtig FC Utrecht

In de eerste helft was er maar één team dat de dienst uitmaakte en dat was de thuisploeg. Django Warmerdam bestreek de gehele linkerflank en zorgde dat regelmatig voor gevaar, met dribbels en voorzetten. Vlak voor beide ploegen aan de thee gingen leidde het Utrechtse overwicht eindelijk tot de verdiende voorsprong. De opgestoomde Warmerdam vond Mimoun Mahi met een voorzet op maat en de gelegenheidsspits rondde goed af: 1-0.
Na de pauze leken de Domstedelingen het initiatief niet uit handen te geven, maar een onoplettendheid in de Utrechtse defensie leidde tot de plotselinge gelijkmaker van Vitalie Dama?can, die bal onder doelman Maarten Paes door schoot: 1-1. Daarna leek het er lang op dat FC Utrecht gestraft zou worden voor de vele gemiste kansen in de eerste en tweede helft.

Gewilde Kerk

Een kwartier voor tijd was het echter Gyrano Kerk die zijn ploeg uit de brand hielp. De aanvaller, die in de belangstelling van het Engelse Leeds United zou staan, promoveerde een hoge voorzet op stilistische wijze tot treffer, door de bal met buitenkant voet binnen te werken. In het vervolg drong RKC iets meer aan en moest Paes nog eenmaal redden op een inzet van Anas Tahiri, voordat Van de Streek het duel in het slot gooide: 3-1.
40' Mimoun Mahi [1-0]
59' Vitalie Damascan [1-1]
74' Gyrano Kerk [2-1]
86' Sander van de Streek [3-1]
"Ik vind dat we het onszelf vandaag onnodig moeilijk hebben gemaakt", sprak John van den Brom na afloop in gesprek met RTV Utrecht, doelende op het aantal kansen dat zijn ploeg nodig had om te zege binnen te slepen. Blij was Van den Brom uiteraard wel met de zege, zeker omdat Joris van Overeem en Adam Maher vlak voor de wedstrijd afhaakten. "Sander (Van de Streek, red.) en Otje (Boussaid, red) deden het gewoon heel goed. Dat laat wel zien hoe sterk onze bank is."
John van den Brom: 'Hebben het onszelf moeilijk gemaakt vandaag'

Stand op de ranglijst

FC Utrecht staat na twee wedstrijden op vier punten, na het gelijkspel tegen VVV-Venlo vorige week. De ploeg uit de Domstad heeft wel een wedstrijd minder gespeeld doordat het duel met AZ nog moet worden ingehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.