RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong-coach Oltmans blij met getoonde karakter: 'Maar meer moeten scoren'

1/3
UTRECHT - Kampong-coach Roelant Oltmans baalt ervan dat zijn ploeg zondag niet meer heeft weten te scoren. De Utrechters vochten zich met bloed, zweet en tranen naar de 2-1 op Den Bosch. Maar van het getoonde spel kreeg de oefenmeester wel een lach op zijn gezicht.

Roelant Oltmans is tevreden maar hij vindt dat zijn ploeg vaker had moeten scoren


"Ik vind dat we een ongelofelijk goede wedstrijd hebben gespeeld", begint Oltmans zijn verhaal tegen RTV Utrecht. "Zij hadden een keeper in de goal die nagenoeg onpasseerbaar was. Dat is eigenlijk het verhaal. Het karakter dat we nog hebben getoond is goed, een dikverdiende overwinning."

De druk naar voren is heel goed"
Roelant Oltmans

Ook Bj÷rn Kellerman zag de doelman van Den Bosch uitblinken. "Complimenten aan hun keeper. Hij heeft ze op de been gehouden. Er hadden er zeker drie in moeten gaan."

De hand van Oltmans steeds beter zichtbaar
Oltmans streek deze zomer neer in Utrecht en ziet steeds meer het spel terug dat hij graag wil zien. "De druk naar voren is heel goed", aldus de ervaren oefenmeester , die vrijdag met zijn ploeg al de baas was over Tilburg (4-0). "Ik ben daar heel tevreden over. Nu gaan we met vertrouwen de volgende serie tegemoet"

Bj÷rn Kellerman: 'Die keeper was wel heel erg goed'


"We hebben de spelers daarvoor. We hebben ook de defence daarvoor. Dit is zeker het spel waar we van houden", zegt Kellerman over de tactiek van Oltmans waarbij een goede conditie nodig is. "We werken op dinsdag bij Kampong aan ons uithoudingsvermogen. En we trainen natuurlijk gewoon veel. Het herstel is daarin heel belangrijk."

Kampong heeft een aantal topwedstrijden op het programma. PinokÚ, HGC, Bloemendaal en Amsterdam zijn de volgende vier tegenstanders. "Dat zijn de wedstrijden waarin wordt bepaald waar je staat", besluit Oltmans.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -