RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alleen maar lachende gezichten bij koploper Hercules: 'Voor nu is het gewoon genieten'

1/3
UTRECHT - "Vamos!" klonk het na afloop hard over het sportpark in Dongen na afloop van de 0-1 zege van Hercules. De oerkreet kwam uit de mond van Omar el Ghazouani, die de enige en dus winnende treffer namens de Utrechters voor zijn rekening nam. "Ik ben meer van de assists en hoor vaak van familie dat ik meer moet scoren. Dit is wel lekker dus", aldus de matchwinner.

Geeft vertrouwen dat je zo lekker kunt voetballen en de nul weet te houden"
Rene van der Kooij

Het doelpunt van El Ghazouani viel na 24 minuten in een eerste helft, die trainer René van der Kooij 'uitstekend' noemt. "Met name in de eerste helft heb ik echt genoten van ons spel", vertelde de trainer van de derde divisionist. "Daarna vond ik dat wij vergaten te voetballen."

Matchwinner Omar el Ghazouani in gesprek met Mark Kloostra (RTV Utrecht)


Complimenten voor ijzersterke achterhoede
Na de pauze had Hercules het enorm moeilijk, met de aandringende thuisploeg. "De trainer waarschuwde ons in de kleedkamer al dat ze er vol op zouden klappen", aldus El Ghazouani, die zag hoe hij en zijn ploeggenoten met kunst-en-vliegwerk voorkwamen dat de gelijkmaker viel. De defensie van de Utrechters is na vier competitiewedstrijden nog altijd niet gekraakt. "Ik moet die jongens achterin ook echt een compliment maken, hoewel we het natuurlijk met zijn allen doen."

Voor Van der Kooij is het houden van de 'nul' geen doelstelling op zich. "Wij willen wel vooruit, ook de 1-0 voorsprong. Maar ik zag dat er daarna een soort tweespalt kwam in ons elftal. De ene helft wilde vooruit, terwijl de anderen de voorsprong wilde bewaken." Ondanks die tegenstelling hield Hercules wederom de nul, voor de vierde keer op rij. Tot tevredenheid van Van der Kooij uiteraard. "Het geeft vertrouwen dat je zo lekker kunt voetballen en tegelijkertijd de nul weet te houden."

Rene van der Kooij: 'Ik was ontiegelijk blij met de eerste helft'


Gewoon genieten
Volgens El Ghazounani is het momenteel 'gewoon genieten' bij koploper Hercules. "Ik ben een emotionele voetballer en geniet hiervan. We zijn een heel hecht team geworden. Na de wedstrijd feesten we samen in de kantine, dan leer je elkaar beter kennen. Heel mooi dat je dat terugziet in de wedstrijden", aldus de matchwinner.

Dat is ook zichtbaar in de competitiestand: Hercules is de trotse koploper, met 12 punten uit vier wedstrijden. Of Hercules structureel bovenin gaat meedoen dit seizoen? "Daar ga ik niets over zeggen nu", lachte El Ghazouani. "Voor nu ga ik vooral genieten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -