Moussa Sylla, de twaalfde Fransman van FC Utrecht: 'Waarom zou ik hier niet slagen?'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Met Moussa Sylla heeft FC Utrecht een spits binnengehaald met Champions League-ervaring. De 20-jarige Fransman kwam op dat podium in totaal zes keer in actie namens AS Monaco. Op 24 oktober 2018, in de uitwedstrijd tegen Club Brugge (1-1), scoorde hij zijn eerste en enige treffer in het hoogste Europese bekertoernooi.
De aanvaller, die in november 21 wordt, maakte in totaal drie seizoenen deel uit van de A-selectie van de achtvoudig landskampioen van Frankrijk. In 27 duels in competitie en beker was hij zes keer doeltreffend. "Ik scoor makkelijk", benoemt Sylla tegenover RTV Utrecht één van zijn kwaliteiten. "Verder ben ik snel, heb ik diepgang en ik ben goed in de combinatie."

Opvallende keuze

Toch is het opvallend dat een speler uit het land van de wereldkampioen, met meerdere jeugdinterlands achter zijn naam, kiest voor een club in de Nederlandse eredivisie. "Ik vind de eredivisie erg leuk. Frankrijk is ook een mooie competitie en ik heb daar ook mijn kansen gehad, maar dat was niet altijd succesvol. Dus probeer ik het nu hier."
"Ik wil mijn kans hier pakken"
Dat FC Utrecht de laatste jaren een mooie springplank is geweest voor landgenoten als Nicolas Gavory en Sébastien Haller heeft zeker meegespeeld bij de keuze van Sylla om naar de Galgenwaard te komen. "Er zijn hier veel Franse spelers geweest en dat werkte goed. Dus waarom zou ik niet slagen? Ik wil mijn kans hier pakken."
Daarnaast kreeg Sylla ook al snel een goede indruk van FC Utrecht. "Het is een club met grote ambities, en het is een jonge ploeg. Ik heb veel wedstrijden bekeken. Het stond me aan."
Moussa Sylla is de twaalfde Franse speler die bij FC Utrecht onder contract komt. Didier Martel was in 1999 de eerste. Édourd Duplan speelde van alle Fransmannen de meeste duels voor FC Utrecht.

Édouard Duplan '10-'15 (100)
Loïc Loval '07-'10 (83)
Sébastien Haller '15-'17 (65)
Marc-Antoine Fortuné '05-'07 (51)
Didier Martel '99-'00 (44)
David di Tommaso '04-'05 (44)
Franck Grandel '05-'08 (34)
Nicolas Gavory '18-'19 (31)
JC Bahebeck '17-'20 (25)
Matthieu Delpierre '13-'14 (14)
Louis Nganioni '15-'16 ( 1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.