GVVV-voorzitter: 'Dan liever pauze van een maand'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het is beter om de competities tijdelijk stil te leggen dan te voetballen zonder publiek. Dat zeggen de voorzitters van Spakenburg en GVVV in reactie op het bericht dat het kabinet vanavond waarschijnlijk bekend gaat maken om voorlopig geen publiek meer toe te laten bij sportwedstrijdenn. "Laten we dan gewoon een maand pauzeren", zegt voorzitter Barry van de Lagemaat van GVVV.
Zijn mening wordt onderschreven door Spakenburg-voorzitter Klaas Hartog. "Voetballen zonder publiek is feitelijk geen optie, dat hebben we al eerder gezegd. Het is beter om de competitie tijdelijk stil te leggen."
Hartogs buurman, IJsselmeervogels-voorzitter Frank van den Bos, wil zolang Rutte niet heeft gesproken niet op de zaken vooruitlopen. "Maar je kent onze mening ten aanzien van voetballen zonder publiek", aldus Van den Bos.

Onbegrijpelijk

DOVO-voorzitter Bert Septer: "Als het algemene maatregelen betreft, begrijp ik het niet meer. Wat ik zie bij ons en bij de uitwedstrijden, is dat het er zeer verantwoord aan toegaat."
De voorzitter van DOVO denkt ook niet dat het er gezelliger op wordt. "De huidige aanpassingen gaan al ten koste van de sfeer en beleving. Dat komt mede door alle beperkingen voor de ontvangst van gasten et cetera."
Toch heeft Septer er ook begrip voor als de maatregel wordt ingevoerd. "Het gezondheidsaspect is natuurlijk erg belangrijk, maar het is jammer voor de liefhebbers van het spelletje!"

'Geen pauze, bal moet blijven rollen'

Andere clubs zijn berustender in hun reactie op de nieuwe maatregel. "Wij vinden het natuurlijk heel erg jammer, zeker gezien de flow waarin wij zitten", zegt secetaris Sydney Volten van Hercules, de trotse koploper in de derde divisie B. "Echter, het virus heeft ook zo zijn eigen flow en dat noopt nu helaas weer tot strengere maatregelen."
Sportlust'46 legt zich neer bij de maatregel. "Als dit nodig is om ervoor te zorgen dat we weer de goeie kant op gaan met het land, moeten we ons daaraan conformeren", zegt bestuurslid René Baelde van de derde divisionist uit Woerden. "Fans kunnen ons volgen via onze eigen livestream en via Radio M Utrecht."
Baelde plaatst ook een kanttekening bij de opmerking van de voorzitters van GVVV en Spakenburg. "Wij zijn er ook niet blij mee, maar om blessures te voorkomen lijkt het mij veel beter dat de bal gewoon blijft rollen."
Sportclubs hebben als gevolg van de coronacrisis al veel inkomsten misgelopen. Daarbij gaat het niet eens zozeer om het verkopen van toegangskaarten, maar vooral om de omzet in de kantines.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.