FC Utrecht baalt van geen publiek: 'Maar als dit nodig is, moeten we het doen'

© RTV Utrecht
UTRECHT - "Gewoon balen", het zijn de eerste woorden van FC Utrecht-directeur Thijs van Es na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. De komende drie weken is er bij geen enkele sportwedstrijd publiek welkom.
Dat betekent ook dat de Galgenwaard voorlopig dicht blijft voor supporters. Toch heeft Van Es ook veel begrip voor de maatregelen van het kabinet. "Als dit kennelijk nodig is, dan moeten we het ook doen. Ik ga ervan uit dat ze er op een heel goede manier naar hebben gekeken."

Complimenten

Het naleven van de coronaregels verliep tot nu toe zonder problemen voor FC Utrecht. Afgelopen weekend speelde de club tegen RKC Waalwijk de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. "Daar hebben wij veel complimenten over gekregen van de lokale overheid. Iedereen hield zich ook keurig aan de regels."
Toch blijft de Galgenwaard komende vrijdag bij de wedstrijd tegen Heerenveen leeg. Financieel valt de klap mee. "Of je nu een wedstrijd met heel weinig mensen hebt of met heel weinig publiek, die kostenpost verandert niet zoveel. Het wordt pas rendabel als je een vol stadion hebt."

Dikke ellende

"Het heeft vooral een heel groot emotioneel effect voor velen van ons. Even los van onze club, het is voor heel veel mensen dikke ellende. We moeten elkaar vasthouden en proberen door deze verschrikkelijke tijd te komen."
"We moeten het nog even nemen zoals het nu is", zegt Van Es. Hij hoopt dat de fans de wedstrijden massaal volgen op radio of tv en het team blijven aanmoedigen. "Die steun hopen we ook enorm te krijgen. We moeten klaar staan voor elkaar, we moeten dwars door deze tijd heen. Dat is het allerbelangrijkste."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.