RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht Cangeroes klaar voor tweede eredivisieseizoen: 'Ik heb een hekel aan aan de zijkant meehobbelen'

1/3
UTRECHT - Met de thuiswedstrijd tegen Lekdetec.nl uit het Betuwse Bemmel beginnen de basketbalsters van Utrecht Cangeroes zaterdag aan hun tweede seizoen in de Women's Basketball League, WBL. Met een flink vernieuwde selectie en met nieuwe, hogere ambities. "Het zou leuk zijn als we af en toe de gevestigde orde kunnen verrassen", zegt coach Ramon Kuipers.

Om die ambitie realistisch te maken heeft Utrecht Cangeroes de selectie een forse kwaliteitsimpuls gegeven. "Vorig jaar hadden we een basisselectie van acht speelsters, die per wedstrijd werd aangevuld met speelsters uit het tweede of uit de O20", zegt Kuipers. "De start van de competitie was goed om ervaring op te doen, maar in de tweede seizoenshelft was de selectie te smal."

 Vorig seizoen was de selectie te smal Vorig seizoen was de selectie te smal | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Veel nieuwe speelsters
Dat ging ten koste van de prestaties en van de sfeer in het team. "Nu hebben we een basis van tien. Dat wilde ik graag. Waar ik ook heel blij mee ben is dat een aantal Utrechtse meiden die elders speelden zijn teruggekeerd." Onder hen ook Roos Hof, de zus van de als prof in Spanje spelende international Emese.
Van de tien speelsters in de basisselectie van Utrecht Cangeroes zijn alleen Renee Hoveling en Lisa Stauffer over van vorig seizoen.
Irati BeltrŠn HernŠndez kwam vanuit dames 2 en Elske Heerschop, Melissa 't Jong, Roos Hof, Lisa van Dalsum, Anna van Dalsum, Lea Romkes, Josefien Cornelissen zijn nieuw.

Om de groep van tien per wedstrijd aan te vullen tot twaalf heeft Kuipers een grote pool van talenten tot zijn beschikking. Want naast het eerste vrouwenteam van Utrecht Cangeroes spelen ook het tweede, derde en vierde in de landelijke competitie. "Wij zijn de enige club in Nederland die zoveel teams op dat niveau heeft", zegt Kuipers, die bovendien kan putten uit talenten in de O20, die ook in de eredivisie spelen.

Langzaam richting de top
Vorig seizoen was een leerjaar voor Kuipers en zijn team. Met de nieuwe aanwas legt de coach de lat voor dit jaar hoger. "Vorig jaar hebben we alleen aan de onderkant gevochten. Nu willen we hoger", zegt de coach. In een competitie van negen teams is de top zes het doel. "Al is dat moeilijk in te schatten, want ik ken de kwaliteiten van de andere teams niet."

 Irati BeltrŠn HernŠndez komt uit het tweede, maar deed vorig seizoen al regelmatig mee Irati BeltrŠn HernŠndez komt uit het tweede, maar deed vorig seizoen al regelmatig mee | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Kuipers realiseert zich dat er meer nodig is om die ambitie te verwezenlijken. "Om constant een serieuze rol te kunnen spelen, moet je zorgen dat je aantrekkelijk wordt voor de betere speelsters. Dat je iets kan doen met huisvesting, een sponsorauto voor de meiden die van iets verder moeten komen, een kleine vergoeding. Dat werk."

Want als het doel om bij de eerste zes te eindigen is bereikt, is het voor Kuipers nog niet klaar. "Op den duur willen we nog verder omhoog, richting top vier. Ik heb een hekel aan aan de zijkant meehobbelen."

Live stream
Utrecht Cangeroes zette vorig seizoen een crowdfunding-actie op om apparatuur aan te schaffen voor het verzorgen van live-streams van de thuisduels van het eerste vrouwenteam. "Het streefbedrag was heel snel bij elkaar gebracht", zegt Kuipers. "Dus die live-streams gaan we zo snel mogelijk verzorgen. Zaterdag helaas nog niet."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -