RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Groenewegen pas in 2021 weer in koers

VINKEVEEN - Dylan Groenewegen zal dit jaar geen wedstrijden meer rijden. Jumbo-Visma-ploegleider Arthur van Dongen zegt dinsdag in het AD dat de inwoner van Vinkeveen rustig wordt klaargestoomd voor het volgend seizoen.

Groenewegen beleeft een moeilijke periode na de inmiddels veelbesproken sprint in de Ronde van Polen waarin hij van zijn lijn afweek. Daardoor kwam landgenoot Fabio Jakobsen op verschrikkelijke wijze ten val.

Groenewegens zaakwaarnemer Martijn Berkhout zei eerder deze maand bij de NOS dat de renner bedreigd wordt en daarom in een 'mentaal traject' zit.

Wachten op UCI
Jumbo-Visma besloot al snel na het ongeluk, waarbij Groenewegen zijn sleutelbeen brak, de sprinter voorlopig geen wedstrijden meer te laten rijden. De ploeg wacht ook nog op het oordeel van de disciplinaire commissie van de internationale wielerunie UCI.

Groenewegen liet vlak na het ongeluk al weten helemaal niet aan fietsen te denken. "Ik raak de fiets voorlopig even niet aan. Aan sprinten denken, is heel ver weg. Ik zal er de komende maanden niet eens aan denken om te fietsen. We zullen wel kijken hoe het daarna gaat lopen."

Jakobsen is overigens aan de beterende hand, stelt zijn teammanager Patrick Lefevere. "Ik ben ervan overtuigd dat hij rond maart weer een rugnummer opspeldt", zegt hij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -