RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Competitiestart waterpoloërs UZSC dreigt in het water te vallen

UTRECHT - Er heerst onzekerheid over de competitiestart van de waterpolomannen van UZSC. Binnen de selectie van de Utrechtse eredivisionist zijn momenteel negen spelers niet beschikbaar omdat zij in quarantaine zitten. Zaterdag begint de competitie al.

In totaal bestaat de selectie van trainer Roeland Spijker uit zestien man. Een aantal spelers daarvan is positief getest op het coronavirus en zit in quarantaine. Een ander deel van de selectie zit preventief thuis in afwachting van een testuitslag of vanwege een huisgenoot die ziek is. Enkele UZSC-spelers wonen samen, wat de sitautie extra lastig maakt.

Donderdag hopen de mannen van UZSC meer duidelijkheid te hebben over de beschikbaarheid van spelers. Anders zal UZSC de bond en de tegenstander van zaterdag (SVH zou op bezoek komen in Utrecht, red.) inlichten en melden dat de wedstrijd niet door kan gaan.

De KNZB heeft een coronaprotocol waarin staat dat bij twee coronabesmettingen binnen de selectie een wedstrijd niet door kan gaan. Er wordt dan gezocht naar een nieuwe speeldag.

Geen problemen bij ZPC Amersfoort en vrouwen UZSC
Competitiegenoot ZPC Amersfoort had een tijd terug een coronabesmetting in de selectie, maar in aanloop naar de eredivisiestart van zaterdag tegen De Zaan is iedereen beschikbaar. Ook bij de vrouwen van UZSC zijn in de selectie geen problemen. Zij beginnen de eredivisie dit weekend op bezoek bij ZPB uit Barendrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -