RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klaiber maakt miljoenentransfer naar Ajax: 'Het is wel een dingetje voor de supporters'

1/2
UTRECHT/NIEUWEGEIN - FC Utrecht ontvangt van Ajax 5 euro miljoen euro voor Sean Klaiber. Het transferbedrag kan met bonussen naar verluidt oplopen tot 7 miljoen euro. De transfer was al rond, maar nu is de rechtsback officieel gepresenteerd. Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging FC Utrecht, zit met dubbele gevoelens na het vertrek van Klaiber naar Amsterdam: "Het is wel een dingetje."

Trainer John van den Brom gaat niet op zoek naar een vervanger. Mark van der Maarel start morgenavond in de basis bij de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. FC Utrecht heeft daarnaast nog de beschikking over Giovanni Troupée.

Jordy Zuidam
"Sean kwam dertien jaar geleden binnen als een klein mannetje, die ervan droomde ooit voor FC Utrecht te mogen spelen in de Eredivisie. Hij vertrekt nu als een kerel en een onbetwiste basisspeler", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht in een reactie.

"Sinds zijn komst naar FC Utrecht heeft Sean zich zowel op als naast het veld ontwikkeld tot de mens en de voetballer die hij nu is. Afgelopen jaar hebben we met hem gesproken over zijn toekomst. Toen toonde hij zijn commitment aan FC Utrecht door zijn contract verlengen. Het doel was toen dat Sean zichzelf verder zou ontwikkelen en als er een passende vervolgstap in zijn carrière voorbij zou komen, tegen de juiste voorwaarden voor FC Utrecht, een transfer te maken. Sean heeft aangegeven voor deze kans bij Ajax te willen gaan. In de onderhandelingen met Ajax is er een goede deal tot stand gekomen, wat erg belangrijk is voor de club."

Supporters zien 'kind van de club' niet graag naar Ajax gaan
"Sean is een kind van de club", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging FC Utrecht. "Hij is echt een Utrechter. Ik gun iedereen zijn transfer, maar dat het Ajax is, daar heb ik moeite mee. Het is wel een dingetje."

"Het schuurt. Iedere supporter zal hem een stap hogerop gunnen. Als hij nou naar Engeland was gegaan, dan hadden we er minder moeite mee gehad dan voor een concurrent. We willen de top uitdagen en Sean is een belangrijke speler binnen de selectie. Dan is het jammer dat hij binnen Nederland vertrekt."

Sinds het gerucht over een transfer naar Ajax rondging, werden ook oude uitspraken van Klaiber aangehaald. Zo zei hij in 2018 'dat je als Utrechter eigenlijk niet naar Ajax kan' gaan. "Ja, en dat zijn zijn eigen woorden", vertelt de voorzitter van de SV.

 Naast Klaiber (rechts) wordt ook aan Gyrano Kerk (links) getrokken Naast Klaiber (rechts) wordt ook aan Gyrano Kerk (links) getrokken | Foto: fcutrecht.nl

"Of hij nou naar Ajax of Feyenoord was gegaan, hij maakt een transfer in de Nederlandse competitie. Wij hebben met FC Utrecht de ambitie om die clubs uit te dagen en daar hebben we ook jongens met ervaring voor nodig. Dat is Sean."

Klaiber was een gewaardeerde speler in de Galgenwaard. "Hij scoorde de goal tegen VVV en hij was een van de beteren tegen RKC. Hij neemt de ploeg op sleeptouw en hij speelt met karakter en de juiste instelling. Hij is een baasje en dat hebben we nodig", vertelt de voorzitter van de Supportersvereniging. "Als Gyrano Kerk ook nog weg gaat... Dat is wel een grote klap. Dan hebben we nog vijf dagen om iets te doen, maar dan mogen we zelf de hoofdprijs gaan betalen", verwacht Den Hartog.

De transfermarkt sluit op 5 oktober.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -