Straf dreigt voor Kampong: Onderzoek naar mogelijk besmette speler tijdens wedstrijd

© Orange Pictures
UTRECHT - De tuchtcommissie van de hockeybond is een onderzoek gestart naar Kampong. De Utrechters zouden in het hoofdklasseduel tegen Tilburg een speler opgesteld hebben die in quarantaine had moeten zitten. Dat is tegen de nieuwste regels van de KNHB.

Onderzoek van KNHB

"Het Bondsbestuur heeft vanuit diverse bronnen signalen ontvangen dat tijdens deze wedstrijd wellicht een niet-speelgerechtigde speler heeft meegespeeld", schrijft de KNHB in een persbericht.
"Deze speler had wellicht op basis van de coronamaatregelen van de overheid en de aanvullende bepalingen op het Bondsreglement in quarantaine moeten zijn, waardoor hij niet speelgerechtigd was."
De hockeybond heeft de zaak na diverse verklaringen overgedragen aan de onafhankelijke tuchtcommissie. Als die vaststelt dat de betreffende speler inderdaad niet speelgerechtigd was, kan Kampong een straf opgelegd worden.
Volgens de NOS is de speler in kwestie een international van het Nederlandse team. Onze eigen verslaggever was afgelopen weekend bij het duel Kampong-Den Bosch en meldde dat Jip Janssen ontbrak vanwege ziekte. De strafcornerspecialist had vrijdagavond tegen Tilburg (4-2 zege voor Kampong) nog de score geopend.

Kampong test hele selectie na positief coronageval

Kampong-trainer Roelant Oltmans bevestigt aan RTV Utrecht dat een speler uit de selectie positief getest is op het coronavirus. In het kader van het onderzoek wil hij daar verder niet op ingaan.
Wel is, als gevolg van die besmetting, de hele Kampong-selectie getest op het coronavirus. In afwachting van de testuitslagen blijven spelers en staf in quarantaine. "Niemand heeft klachten", voegt Oltmans daar aan toe.
Pinoké, de komende tegenstander van Kampong, heeft volgens de NOS laten weten niet te willen spelen aanstaande zondag. "Dat verbaast mij", reageert Kampong-trainer Oltmans daarop. "Ik zie momenteel geen enkele reden om niet te spelen. Dat is overigens niet aan ons, maar aan de KNHB om dat te beslissen."
Volgens de regels van de hockeybond wordt een hoofdklasseduel uitgesteld als minimaal zes spelers besmet zijn of in verplichte quarantaine zitten. Dat is volgens Oltmans op dit moment niet het geval bij Kampong.
De KNHB laat aan RTV Utrecht weten dat het nog geen verzoek heeft gehad van Pinoké om de wedstrijd tegen Kampong niet te spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.