Van den Brom: 'Geen vervanger voor Klaiber'

UTRECHT - De kassa rinkelt flink bij FC Utrecht met het plotselinge vertrek van Sean Klaiber naar Ajax. Naar schatting zo'n 7 miljoen euro. En als Gyrano Kerk ook nog eens voor 10 miljoen euro wordt verkocht lopen ze op de financiële afdeling van FC Utrecht ongetwijfeld de polonaise. Trainer John van den Brom bekijkt het allemaal met argusogen.
Van den Brom: 'Geen vervanger voor Klaiber'
Voor de Amersfoorter zou het een ramp betekenen als nu ook Kerk nog vertrekt. "Voor de club niet, maar voor mij als trainer wel", lacht Van den Brom als een boer met kiespijn. "We zijn zo lang bezig om ergens naar toe te werken met zijn allen, dan is het vervelend. Maar dat is het probleem met de huidige transferwindow, die op een heel raar moment geplaatst is nu door alle perikelen. Straks hebben we even rust, maar over drie maanden begint het hele circus opnieuw. We moeten er mee dealen, het is niet anders."
Gyrano Kerk en Sean Klaiber. Samen miljoenen waard voor FC Utrecht.
Gyrano Kerk en Sean Klaiber. Samen miljoenen waard voor FC Utrecht. © fcutrecht.nl
"Het is allemaal heel snel gegaan", zegt Van den Brom over het vertrek van zijn rechtsback. "Je weet dat het kan gebeuren. Het een heeft altijd te maken met het andere. In dit geval gaat Dest van Ajax naar Barcelona en gaat het balletje rollen. Ze (Ajax) komen bij ons terecht en hebben Sean weggekocht. That's it."
Gert Kruys: 'Als ik Sean was was ik ook naar Ajax gegaan'
Ondanks dat Van den Brom met Klaiber een belangrijke pion verliest wil hij geen vervangen van buitenaf. Datzelfde geldt wat betreft de trainer bij het mogelijk aankomende afscheid van Kerk. "Nee", reageert Van den Brom dan ook resoluut op de vraag of hij er spelers bij wil hebben, "Wat mij betreft is het uitgesloten dat er nog spelers bij komen. "
John van den Brom met Mark van der Maarel
John van den Brom met Mark van der Maarel © fcutrecht.nl

'Van der Maarel vervangt Klaiber tegen Heerenveen'

Vijf oktober is de transferdeadline. Tot die tijd zit de trainer van FC Utrecht in onzekerheid. Mark van der Maarel gaat Klaiber vrijdagavond tegen Heerenveen vervangen zeggen bronnen rond de club. Al wilde Van den Brom dat zelf nog niet voor de camera bevestigen. "Van der Maarel en Troupée zijn de twee opties. Ik ben enorm tevreden met de spelers die we hebben. Het zijn beide spelers die op Sean zijn plek uit de voeten kunnen. Dan is het ook goed dat als de een gaat de anderen weer in beeld komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.