RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mark van der Maarel: 'Het zou een tik zijn als ik niet speel morgen'


UTRECHT - Mark van der Maarel? Dat is toch die speler die het seizoen bij FC Utrecht altijd op de bank begint om uiteindelijk toch weer in de basis te komen? Supporters weten inmiddels wel wat de vaste aanvliegroute van de Mijdrechter in Utrechtse dienst is aan het begin van het seizoen. Ook dit keer lijkt de mythe die er rond de verdediger hangt uit te komen. Dit keer geholpen door het vertrek van Sean Klaiber naar Ajax.

Mark van der Maarel: 'Het zou een tik zijn als ik niet speel morgen'


"Het zou wel een tik zijn als ik niet speel morgen", reageert Van der Maarel voor de camera van FC Utrecht op de mogelijkheid die zich voor hem heeft aangediend. Het gaat tussen Van der Maarel en Giovanni Troupée. Waarbij het volgens ingewijden al een uitgemaakte zaak is in het voordeel voor Van der Maarel. "Het staat in de sterren geschreven hè? Alleen de trainer weet het. Natuurlijk sijpelen er genoeg dingen door, net als dat het regent. Ik heb nog niet het formuliertje gezien, maar ik hoop wel te gaan spelen."

Gert Kruys maakt zich geen zorgen na vertrek van Klaiber


Troupée leek de afgelopen seizoenen al meerdere keren naar de uitgang te gaan bij FC Utrecht, toen hij werd verhuurd aan ADO Den Haag en FC Twente. Als de veel oudere Van der Maarel nu weer de voorkeur krijgt staat de rechtsback definitief op een dood spoor in de Domstad. Tenzij het coronavirus een factor gaat worden binnen de selectie. Maar hoeveel motivatie heeft de voetballer uit Breukelen dan nog, na weer afgewezen te zijn?

 Mark van der Maarel Mark van der Maarel | Foto: fcutrecht.nl

Vooral blij voor Klaiber
Van der Maarel focust zich nu vooral op zichzelf. "Ik denk dat ik de afgelopen jaren al vaak genoeg heb laten zien dat ik mijn eigen ego aan de kant kan zetten om het teambelang voor te laten gaan. Zo simpel is het. Ik zou het wel fijn vinden als ik zou gaan spelen." Juichen doet Van der Maarel niet om het vertrek van Klaiber, al gunt hij het zijn collega wel. "Ik vind het vooral een heel groot compliment voor hem (Klaiber). Dat hij zich zo heeft kunnen ontwikkelen. Ik ken hem natuurlijk al vanaf dat hij binnenkwam. Het is bijzonder, en natuurlijk is een gevolg daarvan dat er een opening ontstaat. Maar voor hetzelfde geld komt er mogen weer iemand anders, dat is de voetballerij. Ik weet eigenlijk niet beter, maar op korte termijn ziet het er goed uit. Ik heb zin om aan de slag te gaan en mezelf te laten zien, want ik denk dat ik mijn waarde heb voor dit team. Dus ik ben blij, maar vooral voor Sean."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -