RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vooruitblik tweede divisie: de terugkeer van Powel, en de dubbele clash Bunschoten - Katwijk

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De tweede divisie staat zaterdag in het teken van de strijd tussen de zaterdagamateurvoetbalbolwerken Bunschoten-Spakenburg en Katwijk. In Bunschoten ontvangt Spakenburg Katwijk, in Katwijk gaat IJsselmeervogels op bezoek bij Quick Boys. GVVV gaat in Rotterdam, mét Berry Powel, op jacht naar de eerste zege van het seizoen.

Quick Boys - IJsselmeervogels
Op de ranglijst aller tijden van de zaterdaghoofdklasse, opgemaakt in 2010 na 40 jaar landelijke zaterdagcompetitie, prijken IJsselmeervogels en Quick Boys op de bovenste twee plaatsen. Omdat Quick Boys in 2010 promotie naar de topklasse misliep, was die ploeg een paar jaar afwezig op het hoogste niveau. Sinds vorig seizoen zijn de Katwijkers terug.

Vorig seizoen stonden beide ploegen één keer tegenover elkaar. Toen, in Katwijk, werd het 2-1 voor Quick Boys. Het betekende na een goede seizoensstart de eerste nederlaag voor IJsselmeervogels. In totaal troffen beide ploegen elkaar sinds 1970 zestien keer op Nieuw Zuid. En ze houden elkaar met elk vijf zeges goed in evenwicht.

Dit seizoen staan IJsselmeervogels en Quick Boys na vier duels beide op negen punten. De Katwijkers hebben, door de 5-1 nederlaag bij AFC, een negatief doelsaldo. Bij IJsselmeervogels wacht Danny van den Meiracker na vier duels nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt.

 Van den Meiracker heeft dit seizoen nog niet gescoord Van den Meiracker heeft dit seizoen nog niet gescoord | Foto: Geert Lommers

IJsselmeervogels bewaart goede herinneringen aan Nieuw Zuid. In 2017 veroverden de Vogels op dat sportpark de titel in de derde divisie.

Bij IJsselmeervogels ontbreken de geblesseerden Eef van Riel (rug) en Marciano van Leijenhorst (hamstring). Verder laat Smit drie spelers buiten de selectie omdat in hun omgeving iemand positief getest heeft op corona. De betreffende spelers zelf testten negatief.

Spakenburg - Katwijk
Het duel tussen Spakenburg en Katwijk staat pas voor de twaalfde keer op het programma op de Westmaat. Dat komt doordat de oranjehemden zich pas in de jaren '90 op het hoogste amateurniveau meldden. De wedstrijden tussen beide clubs staan vaak garant voor veel treffers. Zo noteerden we op de Westmaat al een 4-4 en een 2-6. Vorig jaar werd het 4-2, dankzij onder meer twee treffers van Jordi Bitter.

 Jordi Bitter maakte er vorig jaar twee tegen Katwijk Jordi Bitter maakte er vorig jaar twee tegen Katwijk | Foto: Geert Lommers

Van de elf keer dat beide ploegen elkaar in Bunschoten troffen won Spakenburg er zeven. Katwijk won twee keer.

Katwijk en Spakenburg zijn dit seizoen beide nog ongeslagen. Katwijk won twee van de vier duels, Spakenburg won één keer en speelde drie keer gelijk.

Jong Sparta - GVVV
Of ze willen of niet, Jong Sparta - GVVV zal zaterdag in het teken staan van de terugkeer van Berry Powel. De spits zit bij de wedstrijdselectie, laat trainer Jochem Twisker weten. Of er ook al een basisplaats inzit voor de Amersfoorter laat de trainer in het midden. Die lijkt er wel te zijn voor verdediger Laurens van der Voort, die vorige week tegen Spakenburg ontbrak met een blessure.

 "Het gaat om wat Berry doet bij balbezit" | Foto: Dick Gijsbertsen

Twisker liet afgelopen zaterdag nog weten dat Powel niet op zijn initiatief terug zou keren bij de A-selectie. "En zo is het ook gegaan. Ik werd maandag gebeld dat we om de tafel gingen. Ik heb daar uitgelegd wat ik van hem verwacht. En nogmaals, aan al die mensen die slecht luisteren, dat heeft niks te maken met meeverdedigen. Het gaat om wat hij doet en hoe hij zich aanbiedt bij balbezit."

GVVV wacht nog altijd op de eerste zege van de competitie en in dat licht biedt een ontmoeting tegen een belofteploeg op voorhand niet veel reden tot optimisme. Van de 18 duels die GVVV in de tweede divisie tegen 'Jong'-teams speelde, gingen er tien verloren.

Wél hoopvol is de score tegen Jong Sparta: in Rotterdam werden twee van de vier ontmoetingen gewonnen. Vorig jaar werd het 0-1 door een vroege treffer van Jeremy de Graaf.

Live
Alle drie de tweede divisieduels zijn zaterdag van 14.00 uur live te volgen in Namen & Rugnummers bij Radio M Utrecht. Dat kan via de FM93.1, de kabel of de RTV Utrecht-app.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -