RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mimoun Mahi is vaak beslissend tegen Heerenveen

1/4
UTRECHT - Mimoun Mahi is over de drempel. De aanvaller, die deze zomer van FC Zürich overkwam, maakte tegen RKC Waalwijk zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht. "Ik had er vorige week al een paar moeten maken, maar het is heerlijk dat hij is gevallen is nu. Laten we hopen op veel meer."

Mahi speelt bij FC Utrecht in de spits, mede door de blessure van Dalmau. Bij FC Groningen was hij een buitenspeler. "Ik heb niet echt een voorkeur. Ik ben wel begonnen als buitenspeler maar ik heb ook op '10' en in de spits gespeeld. Ik speel waar de trainer me nodig heeft."

Ik speel waar de trainer me nodig heeft


Vanavond speelt Mahi met FC Utrecht tegen Heerenveen. De Friese ploeg ligt Mahi wel: hij scoorde al drie keer tegen Heerenveen, en gaf ook drie assists. "Een fijne tegenstander, bij FC Groningen was ik vaak beslissend.'

De ode van Korneel Evers


Mahi speelde zijn eerste minuten als prof bij Sparta. Bij de Rotterdammers werkte hij onder trainer Gert Kruys, tegenwoordig analist bij RTV Utrecht. "Ik heb een goeie band met Gert Kruys. Hij heeft mij het zetje gegeven waardoor ik de transfer naar FC Groningen kon maken. Dus geen kwaad woord over Gert Kruys."

Aan de tap met Ap met René Ponk en de prognoses voor FC Utrecht - Heerenveen

FC Utrecht en Heerenveen speelden 63 keer tegen elkaar in beker en competitie. FC Utrecht won 25 keer, Heerenveen won er 23.
In de Galgenwaard won FC Utrecht 12 van de 27 ontmoetingen, de Friezen wonnen er zeven.
De laatste ontmoeting in Utrecht, in het seizoen 2018/2019, eindigde in 3-1. Voor FC Utrecht scoorden Willem Janssen, Sander van de Streek en Cyril Dessers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -