Vooruitblik derde divisie: Sportlust kan zich in de (sub)top melden

© Orange Pictures
WOERDEN/VEENENDAAL - Het kan maar zo dat Sportlust'46 zich na zaterdag meldt in de subtop van de derde divisie A. De Woerdense debutant gaat op bezoek bij VVOG. In diezelfde afdeling ontvangt DOVO promovendus Staphorst.

VVOG - Sportlust'46

Sportlust won twee van de eerste drie competitieduels en gaat derhalve vol vertrouwen richting Harderwijk, waar VVOG de tegenstander is. De ploeg uit Harderwijk is sinds de promotie in 2016 een vaste klant in het rechterrijtje. Vorig seizoen dreigde zelfs degradatie, maar die dreiging waaide over toen de competitie werd afgebroken. Nu hebben de groen-witten drie punten uit drie wedstrijden.
Bij Sportlust is de lijst met afwezigen onveranderd lang: Abdel Metalsi, Rick Wils, Mike Verhagen, Floris Mulder, Brian Burgering en Rory van Gulik zijn nog altijd niet inzetbaar. Martijn Jansen keert wel terug. Hij ontbrak vorige week tegen DOVO vanwege een schorsing.
Beide ploegen troffen elkaar nog nooit in competitieverband.
Bij VVOG spelen zes spelers met een verleden bij een Utrechtse club. Yannick Bouw en Rafik el Hamdi speelden voor Eemdijk, Pernelly Biya en Kevin Schmidt voor DOVO, Jeffrey Snijders voor Quick 1890 en Cayfano Latupeirissa voor GVVV.

DOVO - Staphorst

DOVO won twee weken geleden met 11-0 voor Ajax, maar kreeg vorige week klop van Sportlust'46. Tegen een andere promovendus, Staphorst, moet er wel weer gewonnen worden.
Dat lukte DOVO de vorige keer dat de Overijsselse formatie naar Panhuis kwam. In het seizoen 2016/2017, in de hoofdklasse, werd het 1-0. Ook in Staphorst won DOVO toen, met 3-1. Het was het jaar dat de Veenendalers via de nacompetitie promoveerden naar de derde divisie.
Bij DOVO keert aanvoerder Barry Beijer terug van een schorsing. Kay Huisman en Tarik el Khoulati zijn geblesseerd. Ciarán Summers is hersteld van zijn gebroken arm en traint weer mee, maar is nog niet inzetbaar.

Live

De wedstrijd VVOG - Sportlust'46 is zaterdag live te volgen via Radio M Utrecht in Namen & Rugnummers. Dat kan via de 93.1FM, de kabel of de RTV Utrecht app. In dat programma houden we u ook op de hoogtse van de tussenstanden bij DOVO - Staphorst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.