Vooruitblik derde divisie: kan Hoogland zand in de Hercules-motor strooien?

© Geert Lommers
UTRECHT/HOOGLAND - In de derde divisie B staat zondag de streekderby tussen Hercules en Hoogland op het programma. Het is de ontmoeting tussen de koploper en de nummer 12 van de ranglijst. De vraag is of Hoogland zand in de Utrechtse motor kan strooien.
Bij Hercules loopt alles dit seizoen vooralsnog namelijk op rolletjes. Vier gespeeld, 12 punten en nul tegentreffers. Beter kan eigenlijk nauwelijks, al was de overwinning vorige week op Dongen dan ook zwaarbevochten. Bovendien kent de selectie van de Utrechters nauwelijks blessuregevallen. Zondag ontbreekt alleen Lars Vermeulen.
Bij Hoogland loopt de ziekenboeg langzaam leeg, al zal dat zondag nog niet in de opstelling te zien zijn. Martijn Koelewijn en Jordan Kemp spelen zondag in het tweede om ritme op te doen. Stijn Mossink kreeg deze week te maken met een lichte terugslag. Hossein Mezbanali, Martijn Schilthuis, Coen Heus en Ruud Vos zijn nog altijd niet van de partij.

Vorig jaar: 2-2

Verdediger Vos was vorig seizoen de gevierde man bij Hoogland in het uitduel tegen Hercules. Hij maakte in de tweede helft de 2-2, waardoor Hoogland een punt meenam uit Utrecht. Eerder had voormalig Herculaan Oscar van Logtestijn Hoogland op 0-1 gebracht. Steff van Rooijen en Tijani Noslin zorgden voor de 2-1 voor Hercules, waarna Vos dus gelijk maakte.
Vorige week boekte Hoogland de eerste zege van het seizoen. Hekkensluiter HSC'21 werd met 3-1 verslagen. Oscar van Logestijn scoorde twee keer en klom daarmee de top vijf in op de Utrechtse topscorerslijst.

Live

Hercules - Hoogland begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen via Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Dat kan via de 93.1FM, de kabel of via de RTV Utrecht-app.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.