Veiligheidsman FC Utrecht: 'Denk niet dat we over drie weken al weer supporters mogen ontvangen'

Een lege Galgenwaard, we zullen eraan moeten wennen
Een lege Galgenwaard, we zullen eraan moeten wennen © FCU Photo
UTRECHT - Veiligheidcoördinator Stef van der Weijden van FC Utrecht verwacht niet dat de maatregel om zonder publiek te spelen over drie weken alweer wordt teruggedraaid. Dat zei hij vrijdag bij RTV Utrecht in 'Een Berg Sport'. "We prepareren er ons er wel op, maar ik ben bang van niet."
FC Utrecht speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, nadat eerder de wedstrijd tegen AZ was uitgesteld. "De supporters gedroegen zich goed", zegt Van de Weijden. We hadden van alles bedacht om een hoop herrie te maken en toch wat sfeer te creëren. We waren tevreden."
Stef van der Weijden: "Dit was een grote domper"
Des te groter wad de domper toen minister-president Mark Rutte maandag het besluit bekend maakte dat er in elk geval de komende drie weken geen publiek bij sportwedstrijden wordt toegelaten. "We hebben met veel mensen heel hard gewerkt. Als je dan de maandag na de wedstrijd hoort dat het zo niet verder kan, is dat een teleurstelling."

Niet onverwacht

Toch kwam de mededeling voor FC Utrecht niet onverwacht. "Het was een ontwikkeling die we wel aan zagen komen", zegt Van der Weijden. "In contact met de Veiligheidsregio waren een paar scenario's besproken, daar zat dit ook bij."
De maatregel die Rutte maandag afkondigde geldt in principe voor drie weken. Maar Van der Weijden vreest dat de fans langer geduld zullen moeten hebben. "Ik ben er bang voor, eerlijk gezegd. Ik hoop dat de cijfers gaan dalen en dat we weer toestemming krijgen, maar ik vrees het tegenovergestelde."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.