RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gert Kruys in Een Berg Sport: 'Als ik Sean was had ik ook voor Ajax getekend'


UTRECHT - Doodzonde of niet, Sean Klaiber voegt zich in een rijtje van spelers die de overstap maakten van FC Utrecht naar Ajax. Niet de minsten gingen de rechtsback uit Nieuwegein voor. Leo van Veen, Jan Wouters, Robbie de Wit, Robby Alflen en Zakaria Labyad. En dan hebben we het nog niet eens over de oud-FC Utrechters die via een omweg in Amsterdam terecht kwamen.

 Sean Klaiber de laatste keer tégen Ajax Sean Klaiber de laatste keer tégen Ajax | Foto: fcutrecht.nl

Klaiber is in goed gezelschap en of hij zich met zijn overstap populair maakt bij de Utrecht-supporters doet er volgens oud-speler Gert Kruys niet toe: 'Als ik de kans had gehad om voor Ajax te voetballen had ik dat ook gedaan', bekende hij in Een Berg Sport.

Remco Kraak, supporter en schrijver van het boek 'Know your history: 50 jaar FC Utrecht', sluit zich bij de woorden van Kruys aan. "Vroeger had ik hem voor alles verwenst", verwijst kraak naar de 'doodzonde' die Klaiber heeft begaan. "Dat is vroeger. Je wordt ook ouder. Het doet pijn, zeker toen ik hem in dat (Ajax-) shirt zag. Aan de andere kant, die jongen moet je ook niet zijn ontwikkeling in de weg zitten en het geluk gunnen en ik hoop dat hij het gaat gebruiken als springplank."

Gert Kruys: 'Klaiber heeft groot gelijk'


Alom begrip dus in de studio van Een Berg Sport voor de transfer van Klaiber. Daarnaast liegen de verwachtingen er, ondanks dat veel Ajaxsupporters niet op de komst van de Utrecht-speler zitten te wachten, er niet om.

 'Mister FC Utrecht' Leo van Veen was de eerste speler die van FC Utrecht naar Ajax ging 'Mister FC Utrecht' Leo van Veen was de eerste speler die van FC Utrecht naar Ajax ging | Foto: RTV Utrecht

"Klaiber is na Dumfries en Mazraoui de derde back van Nederland. Ik denk zelfs dat hij Oranje gaat halen in dienst van Ajax", verwacht Kruys. "En in de Premier League", denkt Kraak alweer vooruit. "Dan denk ik: ok het is goed geweest."

Columnist en supporter Korneel Evers heeft het nog moeilijk met de transfer van Klaiber naar Ajax. Kruys snapt daar niks van. "Mag ik ook attenderen op het feit dat we als club vanuit '020' de laatste jaren heel veel geld hebben binnengekregen. Daar hoor ik jullie niet over. De schoorsteen op het stadion moet ook roken. En als je dan voor een back uit je eigen jeugdopleiding zoveel geld kan krijgen. Het is daarnaast ook een bekroning voor de manier waarop FC Utrecht bezig is de laatste jaren."

 Klaiber afgebeeld door Ajax-supporters met de 'reservebank' van Ajax Klaiber afgebeeld door Ajax-supporters met de 'reservebank' van Ajax | Foto: Twitter

Opvolgers Klaiber staan al klaar
Kruys maakt zich geen hele grote zorgen over het wegvallen van Klaiber. "Natuurlijk mis je een belangrijke schakel aan de sterke rechterkant van FC Utrecht, maar met Van der Maarel en Troupée hebben we jongens die daar moeiteloos kunnen spelen."

Gert Kruys: 'Geen zorgen na vertrek Klaiber'


"Ik verwacht wel dat Kerk nog steeds vertrekt, ondanks dat Klaiber tussen de vijf en zeven miljoen euro heeft opgebracht. Maar Mimoun Mahi kan zijn plek weer opvullen aan de rechterkant. Daarnaast hebben we nu ook een hele sterke linkerkant met Warmerdam. Het wachten is nu vooral op Dalmau, dan kan Mahi naar de rechterkant. Van den Brom heeft veel mogelijkheden met deze groep."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -