RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom: 'Onvoorstelbaar dat we maar één goal hebben gemaakt'


UTRECHT - Achtendertig schoten, waarvan zesentwintig op goal. Resultaat: één doelpunt. De cijfers van FC Utrecht in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen zijn veelzeggend. FC Utrecht heeft zich niet weten te belonen voor een verder goede wedstrijd. De Friezen koesteren ondertussen het punt (1-1).

John van den Brom schoof zijn frustratie over het resultaat niet onder stoelen of banken. De trainer kan er met zijn hoofd niet bij dat zijn ploeg er niet in slaagde om voor de tweede keer in drie wedstrijden de zege over de streep te trekken. "Het aantal 'expected goals' was 3,6. Dat is echt heel erg hoog in het voetbal. Dan is het echt onvoorstelbaar en eigenlijk belachelijk dat we hier vanavond maar één goal hebben gemaakt. Je moet ook wel heel goed spelen om tot zoveel kansen te komen. Het enige verwijt dat ik aan ze heb is dat ze de over mijn lijk mentaliteit missen in de zestien. We willen het allemaal mooi doen. Met de binnenkant. Je weet wat ik bedoel. We moeten hier veel zakelijker in worden. Als je dat gaat doen ben je klaar om een stap te maken. En dat zijn we nu duidelijk nog niet."

John van den Brom: 'We willen het allemaal te mooi doen'


Van den Brom denkt dat als zijn ploeg die zakelijkheid wel had gehad met overmacht bovenaan had gestaan. "Dan hadden we nu negen punten uit drie wedstrijden en stonden we bovenaan in het topscorers klassement. Ik denk dat als we toch net gewonnen hadden ik nog niet tevreden was geweest, want het had wel 7-1 moeten zijn."

Opnieuw vroeg op achterstand
De basis van het falen zat in de openingsfase. Heerenveen kwam in de 4e minuut op voorsprong. Net als tegen VVV gaf FC Utrecht al in de eerste minuten een goal weg. Doelman Maarten Paes zag er niet goed uit, maar Justin Hoogma nam ook een deel van de schuld op zich. "Ten eerste moeten we al dichter bij elkaar staan zodat de middenvelder niet zo makkelijk kan draaien en de tijd heeft om de bal weg te steken. En daarna moeten Tommy (St.Jago) en ik beter staan om die spits af te lopen. Vervolgens zit Maarten in de korte hoek niet goed. Dat zijn drie dingen die fout gaan en dat mag ons eigenlijk niet overkomen."

Justin Hoogma: 'Er gaan wel drie dingen fout bij die goal'


"We bleven gas geven en we bleven geloven", gaat Hoogma verder. "We bleven kansen creëren, maar hij viel niet. Waarom ze er niet invallen weet ik ook niet. Het ligt aan onszelf en dat moeten we toch zien te verbeteren. Het is vooral zuur."

Mark van der Maarel startte in de basis. Hij moet Sean Klaiber die naar Ajax vertrok zien vergeten. Dat deed hij met een assist op Gyrano Kerk (1-1). De teleurstelling overheerst echter. "Dit is gewoon kut. Sorry voor mijn taalgebruik. Ik had ook een grote kans waarbij ik misschien meer tijd moet nemen. Als je zoveel kans krijgt moet je jezelf verwijten dat je maar één goal maakt. Uit in Venlo lieten we ook al twee punten liggen. Als we een rol willen spelen bovenin moet dat beter. Het gaat komen. Dat weet ik 100 procent zeker, maar dit is nu wel zuur."

Mark van der Maarel


Het is stil in de kleedkamer
"Als je nu al punten laat liggen wordt het weer een inhaalrace. Dat is de grootste les die we moeten trekken. We willen met zijn allen heel graag. Het leeft, we zijn goed, maar je kon net een speld horen vallen in de kleedkamer. Als we echt goed in ons spel komen worden we een machine, daar ben ik van overtuigd", besluit Van der Maarel die tegen Heerenveen zijn 245e wedstrijd speelde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -