Hilterman schiet Jong FC Utrecht naar tweede zege: 'Matige start van seizoen'

Jeredy Hilterman (links)
Jeredy Hilterman (links) © fcutrecht.nl
UTRECHT - Jeredy Hilterman schoot Jong FC Utrecht vrijdagavond met twee goals langs Go Ahead Eagles. Het betekende de tweede zege van het seizoen voor de beloften. De andere vier duels verloor Jong Utrecht en daar baalt de spits van: "We hadden veel meer punten moeten pakken, ik vind het wel een matige start."
Jeredy Hilterman: "Thuis zijn we ook heel dominant, maar trekken we de wedstrijd niet naar ons toe"
In het radioprogramma Namen en Rugnummers blikte Hilterman terug op de 3-2 zege op de Eagles. Jong Utrecht verspeelde in het laatste kwartier een 2-0 voorsprong, maar won alsnog. "Ik wilde niet wachten op die blessuretijd hoor", lacht Hilterman. "Het is fijner als je met 3-0 wint, maar zo winnen is ook goed."
"Het was zeker verdiend. Tot de 2-1 waren wij de betere partij. We hadden wat kleine kansen weggegeven, maar zijn niet in problemen gekomen", zegt hij. Toch kwam de ploeg uit Deventer terug tot 2-2. "Maar ik had het gevoel dat we die wedstrijd gingen winnen, soms heb je een gevoel dat die 2-2 niet blijft staan. Ik voelde dat we hem naar ons toe gingen trekken."
Soms heb je een gevoel dat die 2-2 niet blijft staan. Ik voelde dat we hem naar ons toe gingen trekken.
Jeredy Hilterman
Het is pas de tweede zege van het seizoen voor Jong Utrecht, na de uitzege op FC Volendam. Van FC Eindhoven, Jong AZ, NAC Breda en Cambuur Leeuwarden werd verloren. Hilterman denkt niet dat de Utrechtse beloften liever uitduels spelen.
"Die andere wedstrijden speelden we ook heel goed, maar scoorden we niet", legt hij uit. "Thuis zijn we ook heel dominant, maar trekken we de wedstrijd niet naar ons toe. Dat we verloren ligt ook aan veel individuele fouten, waardoor we alsnog verliezen. Dat is zonde."
"Met deze winstpartij zijn we wat zekerder, dus vanaf nu gaan we weer punten pakken", verwacht Hilterman. Op de volgende wedstrijd moet hij alleen even wachten. Dat is pas op 16 oktober, thuis tegen NEC. "Ik vind het altijd lekker om vaak te spelen, het liefst had ik gespeeld, maar helaas kan dat niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.